6 C
Vinkovci
Utorak, 28. studenoga 2023.

Na vukovarskom veleučilištu promoviran rekordan 171 student

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U Sportskoj dvorani u Borovu naselju održana je 27. svečana promocija prvostupnika i 6. promocija magistara fizioterapije Veleučilišta „Lavoslav Ružička” Vukovar. Promoviran je 171 student i studentica i time je ovogodišnja promocija najveća u povijesti veleučilišta.

Dekan veleučilišta Željko Sudarić izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjom promocijom te naglasio kako je ovo prva promocija u kojoj su promovirani magistri fizioterapije. “To je jako važno zbog naših studenata koji će s titulom magistar biti prepoznati na tržištu rada, a naše će veleučilište biti prepoznatljivo na mapi visokog obrazovanja Europe”, rekao je Sudarić te dodao kako je svake godine broj upisanih studenata sve veći.

Ukupno je do sada s vukovarskog veleučilište izašao 2571 visokoobrazovani građanin, a prema riječima dekana Sudarića zapošljivost je odlična. Tako se primjerice 90 posto fizioterapeuta zapošljava u struci nakon završetka studija. Veleučilište se uskoro seli na novu lokaciju u zgradu Radničkog doma te će od iduće akademske godine, prema najavama, biti otvoreni novi studijski programi.

Jedna od promoventica je i Dora Čolaković, prva studentica koja je na jednoj svečanosti promovirana dva puta. Naime, Dora je završila i upravni studij i studij fizioterapije, a školovanje nastavlja na diplomskom studiju preventivne fizioterapije vukovarskog veleučilišta.


“Meni je ovaj studij predivan i zato sam se odlučila nastaviti studirati. Vukovar je za mene predivan grad i u njemu mi se otvaraju brojne mogućnosti. Na veleučilištu je jako razvijen sport te sam se tako pronašla u plivanju”, rekla je za Hrvatski radio Vukovar.

Osječanin Frano Burjan, nakon kineziologije u Splitu, odlučio se studij nastaviti u Vukovaru i završio je fizioterapiju. Nada se svoju poslovnu budućnost izgraditi u sportu.

“S obzirom da smo sportska nacija i postižemo vrhunske rezultate u brojnim sportovima, nadam se u budućnosti svojim znanjima s oba fakulteta doprinijeti nacionalnom sportu”, rekao je Frano koji je, kako kaže, u Vukovaru stvorio najljepše uspomene za cijeli život. “Iskustvo na Veleučilištu „Lavoslav Ružička” je predivno. Pozivam sve generacije srednjoškolaca da obrazovanje nastave u Vukovaru jer sigurno neće požaliti. Meni su lijepa sjećanja zacementirana do kraja života”, poručio je.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno