13 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Na zadnjem sezonskom natjecanju nove medalje i pehari za cerićki Fenix

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U organizaciji Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza i Zajednice tehničke kulture Međimurske županije 25. studenog, na športskom aerodromu Pribislavec kod Čakovca, održano je tradicionalno i sezonski posljednje natjecanje, 42. Croatia Cup.

Ovo natjecanje važno je jer određuje pobjednika u izboru najboljeg raketnog modelara za 2023. godinu, a konkurencija je bila izuzetno jaka s 84 natjecatelja iz svih klubova.

Natjecanje je održano u nacionalnoj klasi raketa promjera trupa Ø 18 mm, S-3-A rakete s padobranom i S-6-A rakete s trakom, a natjecali su se učenici osnovnih i srednjih škola, ukupno 62 natjecatelja. Glavni sudac bio je Davor Ištvanić iz ARAK Dubrave. Sudjelovali su natjecatelji iz SŠ Obrovac, AK Čakovec, AAD Zadar, AK „Fenix“ Cerić, OŠ Garešnica, OŠ F.K. Frankopan, OŠ Belica, UTK Faust Vrančić, ARAK Dubrava, RD Zagreb, KMT Dubrava, CTK Dubrava, KTKG Garešnica i MMK Savica.

Za Aero klub „Fenix“ Cerić natjecali su se: Mihaela Sladeček, Lara Marjanović, Luka Žagar, Tia Marjanović, Teo Marjanović i Stjepan Marjanović, najmlađi natjecatelj na ovogodišnjem natjecanju na kojemu je osvojio i svoju prvu medalju. Voditelj ekipa bio je Tomislav Marjanović, Edi Krajinović bio je jedan od sudaca, a Mario Marjanović tehnička podrška.Najbolji rezultat postigla je Lara Marjanović osvojivši 2. mjesto i srebrnu medalju u kategoriji S-3-A, a u istoj kategoriji 3. mjesto i brončanu medalju osvaja Stjepan Marjanović. Ekipno je osvojen pehar za 2. mjesto.

U kategoriji S-6-A najbolji rezultat ostvarila je ženska ekipa osvojivši pehar za 2. mjesto, dok je ekipa dječaka osvojila 4. mjesto od ukupno 13 ekipa.

“Za istaknuti je da su članovi AK „Fenix“ Cerić na rang listi za najboljeg raketnog modelara, bez ovog natjecanja, među prvih devet od 82 natjecatelja, a ovi postignuti rezultati će ekipu dovesti u sam vrh ljestvice. U natjecateljskoj sezoni 2023., raketni modelari AK „Fenix“ Cerić ukupno su osvojili 7 medalja i 7 pehara”, ističu u klubu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno