Nacionalni stožer civilne zaštite, prenosi Hina, danas je izvjestio da nema novih oboljelih od koronavirusa. Umrle su još dvije osobe, a od 15. lipnja moguće je održavanje sportskih natjecanja uz prisustvo gledatelja.
“Broj novooboljelih u Hrvatskoj u 24-satnom razdoblju je nula, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2.247”, priopćili su iz Stožera.
U zadnja 24 sata testirano 249 ljudi, a na bolničkom liječenju je ukupno 6 osoba. Ukupan broj ozdravljenih od zaraze koronavirusom je 2130, što je dvoje novih.
Preminule su su još dvije osobe ženskog spola u Kliničkom bolničkom centru u Splitu. Obje su rođene 1941. godine i bile su na respiratoru.
Stožer je izmijenio odluku o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme epidemije.
Time se od 15. lipnja, s obzirom na vrlo dobru epidemiološku situaciju, omogućava održavanje sportskih natjecanja uz prisustvo gledatelja.
“Naravno, budući da je još uvijek potreban oprez Hrvatski zavod za javno zdravstvo izradit će preporuke o načinu na koji će gledatelji moći biti prisutni na sportskim natjecanjima”, poručio je Stožer, prenosi Hina.