Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za Vukovarsko-srijemsku županiju, a na prijedlog Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

Nove epidemiološke mjere za područje naše županije određene su u trajanju od 14 dana, na snagu stupaju sutra, a prema istima na svim okupljanjima gdje je prisutno više od 50 osoba obvezno se vodi evidencija prisutnih s osnovnim informacijama, odnosno upisuje se ime, prezime i broj telefona prisutnih osoba, na svim društvenim i javnim okupljanjima obvezno je pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a ako se održavaju u zatvorenom prostoru obvezno je i nošenje maski za lice ili medicinskih maski.

Nadalje, organizatori sportskih natjecanja obvezni su osigurati uvjete za održavanje natjecanja uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a sportska natjecanja u zatvorenim prostorima mogu se održavati samo bez prisustva gledatelja, prilikom ulaska u javne ustanove stranke su obvezne nositi masku za lice ili medicinsku masku te dezinficirati ruke, u svim zatvorenim prostorima u kojima se obavlja djelatnost trgovine i ustanovama koje obavljaju javnu djelatnost obvezno je nošenje maski za lice ili medicinskih maski. Iz Stožera dolazi i preporuka umirovljenicima da ne odlaze na organizirana putovanja te da ne sudjeluju na organiziranim okupljanjima većeg broja osoba, kao i preporuka ograničavanja izlazaka korisnika izvan prostora pružatelja usluga smještaja u sustavu socijalne skrbi, osim iz medicinskih ili drugih opravdanih razloga sukladno procjeni nadležne osobe koja rukovodi ustanovom ili objektom smještaja.

Uvedena je i zabrana posjeta korisnicima domova za starije i nemoćne osobe, ali koja se odnosi samo na Vinkovce. Iz Nacionalnog stožera javili su i da su zadužili stožere jedinica lokalne samouprave za pojačani nadzor propisanih epidemioloških mjera.