Foto: Crveni križ Vinkovci

Zahvaljujući odličnom odazivu darovatelja krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci priopćilo je kako je unatoč pandemiji koronavirusa već krajem studenoga nadmašilo plan prikupljanja krvi za 2020. godinu.

Od početka ove godine, u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek, vinkovački Crveni križ je do danas organizirao 50 akcija darivanja krvi na kojima je prikupljeno 2.055 doza krvi, a plan za 2020. godinu je bio prikupiti 1.920 doza, što znači da je već sada ispunjen sa 107 %. Valja naglasiti da se od 20. ožujka akcije darivanja krvi organiziraju uz striktno poštivanje epidemioloških mjera: telefonsko naručivanje termina, mjerenje temperature, dezinfekciju ruku i prostora, socijalnu distancu i korištenje zaštitnih maski.

Plan je već bio ispunjen nakon akcije DDK organizirane u Vojarni 5. gardijske brigade “Slavonski sokolovi” proteklog petka, a nadmašen na trima akcijama organiziranim u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci (u subotu), odnosno danas u HEP Elektri Vinkovci i prostorijama Osnovne škole Stjepana Antolovića u Privlaci, koji su se kao i uvijek pokazali kao odlični domaćini.