7 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

Nagrada Hrvatskog olimpijskog odbora “Matija Ljubek”

Više od autora

- vl promo-


Novosti
Novosti
mario.brcic@novosti.hr

U velikoj vijećnici Grada Vinkovaca održana je svečana sjednica Športsko ribolovnog društva “Priroda” upriličena povodom nagrade Hrvatskog olimpijskog odbora “Matija Ljubek” za 2017. godinu, koju je vinkovačko društvo dobilo za 96 godina postojanja, posebne rezultate u sportu, ribolovu te zaštiti okoliša. Društvo koje je utemeljeno još 1921. godine, a prvu skupštinu održalo 5. srpnja 1927. godine, iza sebe ima 96 godina ustrajnog rada entuzijasta i zaljubljenika u ribolov i prirodu, a djelovanje društva, u sportu i u zaštiti okoliša, više je puta priznato u zajednici.

“Prvo naše priznanje je bilo 1956. godine od Ribolovnog saveza Hrvatske za pet godina rada s djecom i za domaćinstvo prvog prvenstva Hrvatske za djecu do 14 godina. Dalje idu 1965. “Diskobol”, 1968. nagrada Grada Vinkovaca, poslije Domovinskog rata nagrada Ministarstva zaštite okoliša, Zlatna plaketa Grb grada Vinkovaca, nagrada Vukovarsko-srijemske županije i evo sada nagrada Hrvatskog olimpijskog odbora, krovne sportske organizacije u Hrvatskoj” – istaknuo je predsjednik ŠRD “Priroda” Josip Petrinović.

Za visoko priznanje “Prirodu” su kandidirali gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i Županijski savez sportova VSŽ, a nakon ove nagrade nadaju se i državnoj nagradi na području sporta “Franjo Bučar”. Svečana sjednica bila je prigoda i za podjelu priznanja i zahvala članovima, donatorima i suradnicima Športsko ribolovnog društva “Priroda” Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno