Foto: Slobodan Trninić
Dugometražni igrani film F20 proglašen je najboljim trilerom na netom završenoj dodjeli talijanskih Oniros Film nagrada koje se dodjeljuju jednom mjesečno, a Arsen Anton Ostojić najboljim redateljem. Kao pobjednik za ožujak, film je stekao pravo da se natječe za najbolji triler godine, a svečana godišnja dodjela nagrada održat će se u kolovozu. Osim toga, film je u ožujku nagrađen i na 4. Indijskom svjetskom filmskom festivalu.
Dugometražni igrani film F20, nastao u režiji Arsena A. Ostojića, prema scenariju Hrvoja Sadarića, osvojio je dvije nagrade na dodjeli Oniros Film Awards koje se održavaju jednom mjesečno. Osim što je žiri F20 proglasio najboljim trilerom, Arsen A. Ostojić dobio je nagradu za najboljeg redatelja koju ravnopravno dijeli s redateljem Ginom Vitolom. Popis svih nagrađenih filmova i filmaša možete pronaći na ovoj poveznici.
Žiri najbolje naslove jednom mjesečno bira na privatnim projekcijama, a zatim biraju pobjednike koji će se natjecati za godišnju Oniros Film nagradu. Godišnja dodjela trebala bi se održati u kolovozu ove godine, u talijanskom gradu Saint Vincent.
U finalu izbora za najbolji triler bilo je pet dugometražnih filmova, a u konkurenciji za najboljeg redatelja bilo je osam redatelja.
Uz to, F20 dobio je dvije nagrade i na 4. izdanju Indijskog svjetskog filmskog festivala koji je održan početkom ožujka u gradu Hyderabadu: za najbolju režiju (Arsen A. Ostojić) te za montažu (Dubravko Slunjski). Filmu su to ujedno bile i prve nagrade na međunarodnoj razini.
Na festivalu je bilo prikazano 25 dugometražnih igranih filmova iz petnaestak zemalja. Članovi ocjenjivačkog suda bili su španjolski redatelj Jaxsa, argetinski redatelj Felipe Restrepo, indijski producent i filmski akademik D.C. Singh, indijski redatelj Rajesh Touchriver i bivša indijska ministrica dr. Geeta Reddy.
U filmu je riječ o mladoj djevojci Martini, koja ljeti raznosi pizze radeći u maloj pizzeriji svog oca, iako mašta o odlasku na Zrće. Upoznaje povučenog mladića Filipa koji igra videoigre i neprestano naručuje pizze te ga nagovori da prekrše zabrane njenog oca, ukradu novce i pobjegnu na more u provod. Međutim, njen san se uskoro pretvara u najgoru noćnu moru.
Izvor: HAVC