Foto: Slobodan Trninić
Dugometražni igrani film “F20” nagrađen je Nagradom za najbolji strani film, dok je glumac Filip Mayer nagrađen Nagradom za najboljeg glumca na netom završenom 7. Glendale International Film Festivalu koji se održao od 15. do 21. listopada u Kaliforniji.
U dugometražnoj konkurenciji festivala sudjelovalo je ukupno 14 filmova. Ocjenjivački sud odlučivao je u sastavu: James Signorelli, dugogodišnji producent poznatog TV show-a “Saturday Night Live”, japansko-američka glumica Yoshie Morino te američki producent Joe Russin, nagrađen Emmy nagradom. Ovo je već druga međunarodna nagrada za mladog glumca Filip Mayera koji je prethodno nagrađen na filmskom festivalu u Pugli u Italiji u kolovozu ove godine.
Dugometražni igrani film “F20”, nastao je u režiji Arsena A. Ostojića, prema scenariju Hrvoja Sadarića, u produkciji Arsena A. OstojićaHrvoja Vajića iz Filmosaurux Rex-a, te u suradnji s GripFilmom, Interfilmom i Cinecro.
Glavne uloge tumače Romina Tonković, Filip Mayer, Lana Ujević i Robert Budak, uz Mladena Vulića, Alena Liverića, Almu Pricu, Alena Šalinovića, Kseniju Marinković i Gorana Grgića. Snimatelj je Slobodan Trninić, glazbu je skladao Mate Matišić.
Više informacija potražite na službenim stranicama festivala.
Izvor: HAVC