17 C
Vinkovci
Srijeda, 29. svibnja 2024.

Nagrade i priznanja Lovri, Domagoju i Mariju – nacionalnim prvacima iz matematike

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Domagoj Majher, Lovro Rukavina i Mario Matić imena su koja će u Andrijaševcima svakako ostati upamćena. Ovi mladim matematičarima uspjeh nije nepoznanica, a od nedavno se mogu pohvaliti i državnim zlatom koje su osvojili na poznatom nacionalnom natjecanju Mathema.

„Neki zadaci su bili lakši, a kako smo išli prema kraju sve je bilo teže. Uzbuđen sam, želim ići na još natjecanja i ostvarivati još bolje uspjehe”, rekao nam je danas Domagoj Majher, kapetan tročlanog tima s kojim je osvojio prvo mjesto na matematičkom natjecanju u Koprivnici.

Da se radi o velikom uspjehu ovih vrijednih učenika petog razreda Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić potvrdio je i poziv načelnika Općine Andrijaševci Ante Rajkovića koji ih je danas ugostio u vijećnici i nagradio njihov trud i zalaganje.

„Pokazali smo da ulažemo u djecu i da imamo tendenciju popraviti demografsku sliku, a ovo je jedan od tih primjera. Pratimo rad djece, pratimo rad naše škole i vrtića i svega onoga što doprinosi razvoju školstva, obrazovanja i demografije u cjelini. Vjerujemo da će kroz vrijeme ovakvih prijema biti sve više i da ćemo imati rezultate jer kada date dobre inpute možete očekivati dobre rezultate”, poručio je načelnik uručivši mladim matematičarima priznanja i prigodne poklone.Kako nam je pojasnila njihova mentorica, učiteljica matematike Anica Imrek, Mathema je ekipno natjecanje iz matematike za učenike osnovnih škola, srednjih škola te centara izvrsnosti koje organizira Udruga mladih matematičara iz Koprivnice. Ove je godine održana u dva dijela, a svaku ekipu činilo je troje učenika.

„U prvom krugu bilo je 57 ekipa, a na sljedeću razinu prošlo je njih devet, među kojima je bio tim i naših matematičara. Sve zadatke su riješili točno i zasluženo osvojili prvo mjesto”, istaknula je Imrek ne krijući ponos i želje i da će i dogodine ostvariti zapažen uspjeh.

Lijepo je, kaže, imati podršku načelnika i ravnatelja Igora Miličevića, ali i cijele lokalne zajednice. Djeca su budućnost, a s ovakvim mališanima Općina Andrijaševci svakako ne mora brinuti za svoju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno