5 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. ožujka 2024.

Nagrade “Moji Vinkovci” otišle u područje etnologije, zdravstva, sporta, stripa i poduzetništva

Više od autora

- vl promo-

Ljubica Gligorević (etnologija), Zdenka Japundžić (zdravstvo), Zdravko Miljak (sport), Krešimir Zimonić (strip) i Cvjećarnica “Mimoza” (poduzetništvo) dobitnici su ovogodišnje 16. po redu dodjele nagrada “Moji Vinkovci” u organizaciji Građanskog društva “Moji Vinkovci” u prostorijama hotela “Villa Lenije”.

“Već 16-tu godinu za redom Građansko društvo “Moji Vinkovci” tradicionalno dodjeljuje ove nagrade vinkovačkim sugrađanima koji su više manje svih ovih godina samozatajni, ali donose veliki doprinos u široj društvenoj zajednici u kojoj živimo”, rekla je tim povodom predsjednica Građanskog društva “Moji Vinkovci” Mirjana Pešec, dodavši kako su nagrade dodijeljene za 5 područja djelovanja, a jedan od kriterija, na osnovu kojeg su dodijeljene, uspješnost je svakog pojedinca i njegovog područja djelovanja. “Bitno je na ovaj način njegovati kulturu življenja te kulturnim sadržajima  poticati razvoj baštine”, dodala je Pešec.


“Odabir dobitnika ove prekrasne povelje bio je izrazito težak. U svakoj od 5 kategorija bilo je više kandidata, ali godina je pred nama i vjerujem da će ovo priznanje doći u ruke svima onima koji ga zaslužuju”, zaključila je Pešec.

Građansko društvo “Moji Vinkovci” svoj trag u gradu na Bosutu ostavlja od 2006. godine, kada je osnovano, s ciljem promoviranja kulture, umjetnosti, književnosti, povijesti i svega onoga što čini naše Vinkovce.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno