23 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Nagrade pripadnicima sustava civilne zaštite

Više od autora

- vl promo-

Vinkovački List
Vinkovački List
info@novosti.hr

U Hrvatskom domu Vukovar održana je središnja svečanost obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u RH, u organizaciji državne uprave za zaštitu i spašavanje. Nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru te paljenja svijeća kod Spomen doma Ovčara, u 12 sati održana je i Svečana sjednica. Uzvanicima se obratio ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić, a pozdravili su ih i izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, izaslanik predsjednice RH, pod čijim je pokroviteljstvom obilježavanje i održano, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava te župan Božo Galić.

Lozančić je najavio planove budućega rada. ”Treba ojačati vatrogastvo, Gorsku službu spašavanja, Crveni križ i druge hitne i žurne službe jer su to naše udarne snage sustava civilne zaštite”, rekao je. Ministar Božinović rekao je da su pripadnici službi ovih dana aktivni na karlovačkom području gdje se pripremaju za obranu od poplava, dok je Gradonačelnik Penava naglasio važnost o svijesti da postoje ljudi koji su spremni nesebično se dati za sigurnost svih nas.

Pripadnicima sustava civilne zaštite dodjeljene su ”Godišnje nagrade i priznanja za promicanje sustava civilne zaštite u 2017.”, a u predvorju Hrvatskoga doma postavljena je i izložba opreme službi i sustava civilne zaštite.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno