-4 C
Vinkovci
Četvrtak, 9. veljače 2023.

Nagrade studentima sportašima Veleučilišta Lavoslav Ružička

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U vijećnici Veleučilišta “Lavoslav Ružička” u Vukovaru studentima sportašima dodijeljene su jednokratne novčane nagrade.

Nagradu dodjeljuju organizatori Memorijalne humanitarne utrke Mario Madžar, a iznos od 530 eura primilo je šest studenata uspješnih sportaša i volontera.

“U suradnji s Veleučilištem odlučili smo da sva zarada od održane utrke ide za stipendiranje najboljih studenata sportaša, a koje je odabralo stručno vijeće Veleučilišta. Prošle smo godine nagradili pet studenata, ove godine šest. Velika većina sudionika bili su prijatelji i poznanici našega Maria no, pridružili su nam se i hrvatski reprezentativci u trčanju, tako da se ova utrka razvila u jednu veliku sportsku manifestaciju”, istaknuo je Tin Mujkić, jedan od organizatora utrke.


“Kriteriji za nagradu bili su da student bude redovam student, da je bio aktivno uključen u utrku te da je uspješan u obrazovanju i sportu, a dodatni kriterije bio je ponmaganje u samoj organizaciji i održavanju utrke”, pojasnio je prof. Dražen Pejić.

Mario Madžar bio je uspješan student Veleučilišta “Lavoslav Ružička” za koje je nastupao na brojnim natjecanjima. Svoju profesionalnu karijeru razvijao je u sustavu MORH-a. Nažalost, 2020. godine smrtno je stradao u prometnoj nesreći, u 29. godini života.

U spomen na Maria Madžara, koji se sportom bavio cijeli život, drugu godinu zaredom održana je humanitarna utrka. Andreja Madžar, supruga prerano preminuloga Maria, zahvalila je svima na sudjelovanju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno