Dan Vukovarsko-srijemske županije obilježen je i dodjelom ovogodišnjih županijskih nagrada i priznanja. Nagrade su uručili župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić te Dražen Milinković, saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a naše županije.

Počast županije, posthumno, dobio je hrvatski branitelj Robert Zadro za iznimnu ljubav, hrabrost i doprinos u Domovinskom ratu. Nagradu za životno djelo dobio je Idriz Bešić za izniman doprinos međuvjerskoj suradnji i društveno-političko djelovanje i Danijel Rehak za izniman doprinos u Domovinskom ratu, obnovi grada Vukovara i istraživanje ratnih zločina. Vladimiru Karabaliću uručena je nagrada za iznimna postignuća u području znanosti i visokog obrazovanja, Vladimiru Zlatariću za nesebično pružanje psihosocijalne pomoći stradalnicima Domovinskog rata i njihovim obiteljima, Anki Remenar za doprinos razvitku i promicanje tehničke kulture te Branku Grebencu-Luisu za doprinos u prevenciji i unaprjeđivanju prometne kulture, a koji je ovom prilikom istaknuo:

„Puno mi znači ova nagrada i nisam joj se nadao. Tu je uloženo puno truda, od 1991. godine sam policajac, 1992. sam u prometu, a od 1995. na motoru i već sam 25 godina na motoru. Dragi Bog me čuva, volim ovaj posao i eto netko je to prepoznao. Što god da se događa tu sam, tu je Luis“, istaknuo je Grebenc.

Povelje su uručene tvrtki „Bjelin Otok“ za doprinos razvitku gospodarstva, tvrtki „Šiška“ za doprinos razvitku gospodarstva, tvrtki „Multinorm“ za doprinos razvitku gospodarstva, javnoj ustanovi u kulturi „Hrvatski dom Vukovar“ za izuzetna ostvarenja u području kulture i znanosti, nogometnom klubu „Borac Drenovci“ povodom obilježavanja 90 godina postojanja i doprinos razvitku športa, športskom nogometnom klubu „Sloga“ Račinovci povodom obilježavanja 90 godina postojanja i doprinos razvitku športa, Veterinarskoj stanici Županja povodom obilježavanja 70 godina uspješnog rada te Hrvatskom radiju Županja povodom obilježavanja 50 godina uspješnog rada.