Pokrenuti inicijativom švedske školarke Grete Thunberg koja je proglašena jednom od 25 najutjecajnijih tinejdžerica na svijetu, Europski parlament – Ured za vezu u Republici Hrvatskoj poziva vas da pokažete na koji način europske institucije utječu na smanjenje negativnih posljedica na okoliš u vašoj svakodnevici.

Osmislite i pripremite kratki video u trajanju od 60 sekundi u kojem pod krilaticom #EKOscola #zajednozaEU na kreativan način odgovarate na sljedeće pitanje: Što EU čini za mene i moju budućnost po pitanju očuvanja okoliša? Video potom postavite na YouTube kanal vaše škole, vašeg mentora/mentorice ili jednog od učenika/ca.

Nagradni natječaj otvoren je danas u 8.00 sati, do ponedjeljka, 16. rujna 2019. godine, u 14.00 sati. Da biste sudjelovali u natječaju, morate identificirati mentora ili mentoricu koji će u slučaju pobjede s vama otputovati u Francusku te ispuniti obrazac kojega ćete pronaći na ovoj stranici.

Pobjednik natječaja „EKOscola“ bit će ona srednja škola u Hrvatskoj koja na angažiran, pamtljiv i personaliziran način izloži koliko je svjesna uloge Europske unije u očuvanju okoliša. Radove će evaluirati stručni žiri okupljen u svrhu selekcije najboljih pristiglih video-radova iz ovog natječaja.

Najuspješnija škola osvojit će pravo sudjelovanja u programu EUROSCOLA Europskog parlamenta – odnosno subvenciju za putovanje u Europski parlament u Strasbourgu (Francuska) 14. studenoga 2019. godine, za 24 učenika i 2 mentora škole koju pohađaju pobjednici. Subvencija će pokriti najveći dio troškova putovanja iz Hrvatske u Europski parlament u Strasbourgu, kao i najveći dio troškova smještaja.

Prijavnicu možete ispuniti na sljedećoj poveznici.