-0 C
Vinkovci
Petak, 27. siječnja 2023.

Najam poslovnog prostora poduzetnicima za devet kuna u Centru za potporu poduzetnicima u Nijemcima

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Za pomoć svojim poduzetnicima, Općina Nijemci daje u zakup poslovni prostor Centra za potporu poduzetnicima. Centar obuhvaća 10 poslovnih prostora, konferencijsku dvoranu i zajedničke prostorije, a svaki je ured opremljen potrebnom uredskom opremom. Uredi su veličine od 9-10 m2. Trenutno je više od polovice kapaciteta popunjeno, a preostala su 4 ureda spremna za nove korisnike.

Za prvu godinu korištenja poduzetnici početnici ne moraju plaćati zakup, a puni iznos plaća se tek od pete godine korištenja uredskog prostora.

Centar za potporu poduzetnicima namijenjen je poduzetnicima početnicima, postojećim poduzetnicima te poduzetnicima čija proizvodnja nema negativan utjecaj na okoliš. Kandidat za inkubaciju treba biti poslovni subjekt koji ima status poduzetnika početnika ili novi OPG, ima sjedište/prebivalište/ poslovnu jedinicu na području Općine Nijemci, da obavlja jednu ili više sljedećih djelatnosti: Djelatnost iz područja visoke tehnologije, elektronike, informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT), zelenih tehnologija i održivog razvoja; Usluge u području arhitekture, dizajna, različitih oblika medijske komunikacije, promidžbe, izdavaštva, kreativne industrije, digitalne grafike, multimedije i slično; Obrazovanje; Pakiranje proizvoda te svi ostali poduzetnici kojima se odobri korištenje prostora pod tržišnim uvjetima, a ukoliko za to postoji slobodan prostor.

„Centar za potporu poduzetni­cima ima za cilj doprinijeti uravnoteženom razvoju Vukovarsko – srijemske županije stvaranjem preduvjeta za otvaranje novih tvrtki, novih OPG-ova, a samim time i povećanja zapošljavanja”, kažu iz Općine Nijemci istaknuvši kako je cijena najma devet kuna, bez obzira o kojem prostoru unutar Centra se radi. Poduzetnici početnici za prvu godinu korištenja ne plaćaju zakup, za drugu godinu plaćaju 25% tržišne cijene, za treću godinu 50% tržišne cijene, za četvrtu godinu 75% i petu godinu 100% tržišne cijene.

Podsjetimo još i kako je izgradnju Centra za potporu poduzetnicima Nijemci financirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno