23 C
Vinkovci
Subota, 25. lipnja 2022.

Najava “Koncert br. 25”

Više od autora

- vl promo-
U Vinkovcima se u nedjelju, 17. lipnja, u prostorijama Gradskog kazališta “Joza Ivakić” i s početkom u 19:30 sati, održava koncert pod nazivom “Koncert br. 25” u organizaciji Kulturnog centra “Gatalinka”.

U sklopu prvog dijela koncerta, koji će biti tradicijskog karaktera, bit će izvedena jedna plesna točka i četiri narodne pjesme uz pratnju tamburaškog orkestra, “Zeleni orkestar” u obradi Dinka Fia, Duška Topića, Igora Blaževića i Julija Njikoša. Također, u tradicijskom dijelu programa sudjelovat će pjevačka skupina “Kreketuše” sa spletom narodnih pjesama sa svih krajeva Republike Hrvatske te uz glazbenu pratnju na tamburi samici.

Poslije spomenutog tradicijskog dijela programa, članovi Kulturnog centra “Gatalinka” publiku će počastiti svojom izvedbom mjuzikla “Volim te”. Autor teksta mjuzikla je poznati domaći pjesnik, pripovjedač, publicist i novinar Mladen Kušec. Autorica glazbe je Adela Dobrić-Jelača, dok se za koreografiju pobrinula Biserka Kopač. Himzo Nuhanović režirao je mjuzikl.

Također, u nedjelju će diplomu KC “Gatalinka” dobiti Klaudia Kelemen kojom se potvrđuje da je polaznica škole folklora svladala notno pismo, svirku na tamburi samici te svirku na tamburama, dječje igre, pjesme i ples s područja cijele Hrvatske. Kelemen je kao voditeljica pripremila dva godišnja programa, a članica je Kulturnog centra od 2006.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno