19 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Najavljeni Dani otvorenih vrata Turističke zajednice grada Vinkovaca

Više od autora

- vl promo-

Danas je održana konferencija za medije povodom nadolazećih Dana otvorenih vrata Turističke zajednice grada Vinkovaca najavljenih od 3. do 6. rujna. Konferenciji je nazočio Davor Mecanović iz Upravnog odjela za kulturu i turizam grada Vinkovaca, dok je program predstavila direktorica Turističke zajednice Martina Matković.

Matković je istaknula predstavljanje topoteke pod nazivom “Vinkovačke jeseni u virtualnom arhivu”. Riječ je o projektu Icarusa Hrvatska koji je ostvaren u suradnji s Državnim arhivom u Vukovaru te Gradskom knjižnicom i čitaonicom Vinkovci, dok se kao nositelj istog vodi Udruga Vinkovački šokački rodovi. Također, za realizaciju projekta sredstva je osigurao Grad Vinkovci.

Posjetitelji će tijekom Dana otvorenih vrata u ponedjeljak i utorak moći zaviriti u arhivu TZ grada Vinkovaca, pogledati i prelistati neke od najzanimljivijih sadržaja koje su pripremili djelatnici Zajednice. Popodneva su predviđena za predavanja i prezentacija na kojima će posjetitelji dobiti odgovore na pitanja poput “Gdje kupiti suvenir? Ili ima li željezara u Vinkovcima?” te “Imamo li turista u Vinkovcima?”. Na programu se našao i living history program “Stari Vinkovci bana Šokčevića”, kao i šetnja gradom i obilazak rodne kuće Ivana Kozarca.

Naposljetku, u četvrtak posjetitelji mogu doprinijeti stvaranju topoteke, odnosno donijeti fotografiju s Vinkovačkih jeseni, arhivirati je i postati dio lokalne povijesti.

Ovo je jedna sasvim nova aktivnost za Turističku zajednicu. Tijekom godina susreli smo se s mnoštvom zanimljivih upita stoga smo kroz Dane otvorenih vrata odlučili dati odgovore na sva njihova pitanja, kao i odgovor na pitanje čime se bavi Turistička zajednica grada Vinkovaca. Također, to smo htjeli upakirati u atraktivan sadržaj. Na Danima neće biti riječi o dugotrajnim aktivnostima, nego će se održati niz kratkih i interaktivnih predavanja“, objasnila je Matković i uputila poziv svim građanima i posjetiteljima Grada.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno