Foto: Hrvatski radio Vukovar
U Vukovaru je obavljena predaja Plakete Grada Vukovara i novčane nagrade od 5000 kuna najboljem polazniku 28. naraštaja Zapovjedno-stožerne škole “Blago Zadro”, satniku Krešimiru Sudariću za ostvarene izuzetne rezultate tijekom vojne izobrazbe te razvijanje zapovjednih i organizacijskih sposobnosti, a posebno moralnih veličina koje su krasile i vukovarskog heroja Blagu Zadru.
U nazočnbosti zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ general-pukovnika Mate Pađena, plaketu i novčanu nagradu satniku Sudariću uručio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.
Satnik Sudarić odlučio je novčani dio u vrijednosti od 5.000 kuna darovati peteročlanoj obitelji Hrček, koju čine majka Snježana, otac Igor i troje djece od kojih je najmlađe, sin Lovro, dijete s posebnim potrebama. Lovro je rođen kao nedonošče te je 3 mjeseca proveo u inkubatoru. Zbog zdravstvenih poteškoća potrebna mu je skrb 24 sata dnevno.
“Vrlo sam ponosan što sam danas u Vukovaru. Kao osobu i kao hrvatskog vojnika čini me sretnim kada mogu nekome pomoći. Maleni Lovro Hrček je danas osoba kojoj ću pokušati pomoći ovom donacijom. Želim mu sve najbolje i nadam se da će mu ova donacija pomoći u njegovoj najvećoj životnoj borbi”, istaknuo je satnik Sudarić zahvaljujući Gradu Vukovaru na mogućnosti da još jednom pokaže da je Hrvatska vojska uvijek uz svoj narod.
Na donaciji satniku Krešimiru Sudariću,  ali i Gradu Vukovarui na pomoći uvijek kada je to najpotrebnije, zahvalila je Lovrina majka Snježana.