19 C
Vinkovci
Utorak, 6. lipnja 2023.

Najnovije vijesti iz PDV-a: FOB, Filip Motovunski i Atheist Rap

Više od autora

- vl promo-

Ovim putem vas obavještavamo o nekoliko nadolazećih događanja. Punk-rock gostovanje puležanskih Fakofbolan zakazano je za petak, 30.9. u Vintage Industrial Baru.

U subotu, 1.10. u klubu Močvara, održava se velika zagrebačka promocija dvostrukog albuma Filipa Motovunskog, te najavljujemo nadolazeću europsku turneju novosadskih Atheist Rap.

Fakofbolan

Fakofbolan u Vintage Industrial Baru, petak, 30.9.

Puležanski punk-rock sastav Fakofbolan ili FOB, osnovan je sredinom ’90ih godina prošlog stoljeća. Nedavno su obilježili punoljetnost postojanja, bivajući jedan od najdugotrajnijih, najkvalitetnijih i najpopularnijih bendova u regionalnim okvirima. Sami počeci benda vezani su uz kolektiv Monte Paradiso, u sklopu kojeg su započeli sa organiziranjem istoimenog, hardcore punk festivala, koji je prošle godine napunio dvadeset godina postojanja. Kroz etiketu Monte Paradiso, vlastitim sredstvima i uz pomoć prijatelja (Humanita Nova, Dirty Old Town) objavljuju dva albuma, Fakofbolan (1996.) i Jedini dokaz (1998.) Pjesme sa oba izdanja vrlo brzo dolaze na stalni repertoar domaćih pankera, koji na sve češćim koncertnim nastupima uz bend pjevaju tekstove koji u dobroj mjeri na njima osebujan način kritiziraju negativna stanja u današnjem društvu. Pjevni refreni, čvrsta svirka u kombinaciji ‘uličnog’ punk-rock i ‘melodičnog hardcore stila odlike su koje krase bend. Recentni album “…ako ne možeš sam, bar pokvari drugome…” izdan na LP/CD/Digital formatima preko PDV-a dodatno je učvrstio položaj FOB-a kao energične sile s kojom treba računati. Ovoj punk-rock eksploziji pridružuju se njihovi gosti Saučešće i Svinje. Cijena ulaznice je 30kn/40kn, a početak koncerta u 21h.

FAKOFBOLAN: UVIJEK ILI NIKAD? [2014]

Filip Motovunski

Filip Motovunski u Močvari, subota 1.10.

PDV Records i Bass Experience zajedničkim snagama 1.10.2016. u zagrebačkom klubu Močvara predstavljaju veliku promociju dvostrukog CD-a Ten Years Making Beats. Filip Motovunski je album izdao za PDV etiketu kao osvrt na svojih deset godina produkcije i DJ-inga. Ovom prigodom line-up će popuniti mnogi poznati producenti, te DJ-i s hip hop, dustep, reggae i drum and bass scene s kojima je Filip kroz godine dijelio pozornice ili surađivao studijski. U Močvari će prvi put odraditi svoj 100% autorski DJ set od sat vremena dok će ostali odvrtiti polusatne setove najboljih beatova iz svjetske i domaće drum and bass, hip hop, dubstep i reggae kuhinje. S velikim veseljem vas pozivamo da, uz dinamične DJ setove čak 22 MC-a i DJ-a, propisno otvorimo jesensku sezonu clubbinga!


Filip Motovunski jedan je od najpoznatijih domaćih drum’n’bass producenata, a iza sebe ima više od 500 nastupa kod kuće, ali i u inozemstvu. Obilježio je 10 godina aktivnog rada izdavanjem debitantskog albuma Ten Years Making Beats koji je izašao 6. svibnja pod okriljem PDV etikete. Dvostruki CD sadrži gotovo sve Filipove pjesme, na prvom se nalazi izbor od 15 najboljih autorskih radova, a drugi CD sadrži mix sa čak 37 pjesama i remixeva. Osim dvostrukog CDa, sastavni dio izdanja je i free download card koji vodi na link sa mixom iz drugog CD-a prožetim ‘shoutovima’ aktivnih ljudi sa scene, Filipovih prijatelja i suradnika. Album Ten Years Making Beats sadrži gotovo sve podžanrove drum and bassa, od junglea, deepa i neuro funka do nabrijanih jump up traka, ali i nekoliko hip hop/drum step stvari među kojima i dvije pjesme Filipovog bivšeg rap banda PCP.

Na ulazu u Močvaru biti će postavljen PDV merchandise štand sa svim svojim izdanjima gdje ćete moći kupiti CD Ten Years Making Beats kao i kape s potpisom Filipa Motovunskog. Početak je u 22h, cijena ulaznice je 30 kn.

FILIP MOTOVUNSKI & RAHMANEE FT. HORNSMAN COYOTE: OBIDAYAH

Atheist Rap

Survival Tour 30.9-15.10.2016

Atheist Rap, melodična punk-rock mašina objavila je popis datuma nadolazeće europske turneje koja započinje u Beču, petak, 30.09.2016., a završava u Pragu, 15.10.2016.

Survival tour 2016 će novosadskom bendu donijeti nastupe na 12 koncerata unutar 16 dana. Turneja će obuhvatiti klubove u Austriji, Njemačkoj i Češkoj. Prošle su godine Atheisti odradili njemačku turneju, uključujući i nastup na par festivala gdje su zapeli za oko tamošnjim promoterima, i tako otvorili vrata za buduću suradnju. Međutim, bend se prvo odlučio posvetiti radu na novom studijskom albumu. Svoj šesti album, koji je u međuvremenu objavljen pod nazivom Überlauf, te svoje prvo vinilno izdanje ikada Atheist Rap je povjerio PDV etiketi.

ATHEIST RAP: ODOH JA U CVRČKE [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno