30 C
Vinkovci
Srijeda, 25. svibnja 2022.

Najskuplja serija ikada je nadolazeća “Gospodar prstenova: Prstenovi moći”

Više od autora

- vl promo-
foto: Prime Video | Ferrari | Profimedia

Brojne fanove fantasy svijeta J.R.R. Tolkiena obradovat će vijest da je platforma Amazon Prime Video predstavila najavu za dugoočekivanu seriju “Gospodar prstenova: Prstenovi moći” (The Lord of the Rings: The Rings of Power), prenosi The Hollywood Repoter.

Vjeruje se da je riječ o najskupljoj seriji u povijesti. Na prvu sezonu je, naime, potrošeno vrtoglavih 465 milijuna dolara.

Očekuje se da bi se radnja serije mogla protegnuti kroz 50 sati i pet sezona, a okosnica priče bit će kovanje prstenova koje je omogućilo Sauronovoj tami da ovlada Međuzemljem. Radnja se odvija tisućama godina prije događaja u “Hobitu” ili pak “Gospodaru prstenova”.

Autori serije J.D. Payne i Patrick McKay ispričat će i epsku priču o Numenoru te savezu patuljaka i ljudi, piše Variety.

“Moć prstenova” ujedinjuje mnoge važne priče o Međuzemlju. Gledatelji su imali priliku pratiti priču o jednom prstenu, no prije nego što je bilo tog prstena, bilo ih je mnogo, a mi smo sretni što možemo podijeliti priče o svima njima”, otkrivaju autori.

Trailer najavljuje povratak voljenih likova Galadriel i Elronda (ovoga puta u mlađoj verziji) koje su u trilogiji “Gospodar prstenova” utjelovili australska glumica Cate Blanchett i engleski glumac Hugo Weaving, ali uvodi i nove likove poput princeze patuljaka Dise te patuljka Arondira.

Za razliku od patuljaka koji igraju središnju ulogu u serijalu, čarobnjaci i hobiti bit će odsutni u ovoj priči jer “oni nisu važni igrači u tom razdoblju. Spomenuti su, s druge strane, preci hobita, harfooti, no oni će se naći na margini priče” prenosi The Hollywood Reporter.

Jeff Bezos je, piše Vanity Fair, i sam ogromni fan J.R.R. Tolkiena, a Amazon se mora dokazati, kažu, u proizvodnji titanskih i prestižnih serija, no s obzirom da se radi o kanonu fantasy literature, rizik je značajan.

Rezultat će biti poznat skoro jer je snimanje prve sezone završeno u kolovozu prošle godine, a prva će se epizoda premijerno prikazati 2. rujna ove godine. Nastavak će obožavatelji iščekivati iz tjedna u tjedan. [Lana Ribarić, jutarnji.hr]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno