3 C
Vinkovci
Subota, 20. travnja 2024.

Najuspješnija gradska ekipa cilja prvo mjesto i promociju u rang više

Više od autora

- vl promo-

Ženski odbojkaški klub Vinkovci nedavno je dobio nagradu za najbolju ekipu Vinkovaca za 2022. godinu. Naše odbojkašice trenutno se natječu u Prvoj B Hrvatskoj ženskoj odbojkaškoj ligi, a nalaze se na prvom mjestu s 48 osvojenih bodova.

„Svaka nagrada je poticaj, na neki način kada dobiješ takvo priznanje privučeš nekoliko novih članova u sve kategorije kluba. Kroz tu nagradu smo dobili puno, ne radi se samo o financijskoj poluzi za opremu u klubu“, rekao je Stipe Tomić, trener u ŽOK Vinkovci.

U 17 odigranih utakmicu u ovoj sezoni, vinkovački sastav upisao je nevjerojatnih 16 pobjeda, od toga ih je 15 u nizu, a jedini poraz pretrpljen je u drugom kolu u Višnjevcu kod ŽOK Ferivi. Od prošlog tjedna klub je samostalno na prvom mjestu, dok OK Đakovo na svom kontu ima dva boda manje. U njihovom prvom međusobnom susretu bolje su bile Vinkovčanke s 3:1 u setovima.

FOTO: ŽOK Vinkovci

„Prvo mjesto donosi kvalifikacije za viši rang koje su na rasporedu početkom svibnja ove godine. U njima sudjeluju četiri prvoplasirane ekipe iz prvih B liga, a dvije idu u viši rang. Ovoga smo puta stariji i iskusniji za jednu godinu, tako da se imamo pravo nadati kako možemo zauzeti jedno od ta dva mjesta“, rekao je.Prošle godine za dlaku je izbjegla promocija u viši rang, međutim lako je moguće kako će ponovno istu šansu imati na kraju ove sezone. Ekipa je sastavljena od igračica iz Vinkovaca te ih nekoliko dolazi iz okolnih sela, a u tome je i ključ uspješnih rezultata. Trenira se preko tjedna svaku večer, a odbojkašice koje trenutno studiraju u Osijeku na trening dolaze najmanje tri puta, tako da je odaziv vrlo dobar

„Najviše sam ponosan na broj u našoj školi, imamo oko 200 djece u svim kategorijama. U klubu trenutno imamo sedam trenera, a pokrili smo sve uzraste. Djeca treniraju u skupinama od 1. do 4. razreda osnovne škole, zasebne kategorije su 5. i 6. razred, dok su ponovno spojeni 7. i 8. razred. Cijeli srednjoškolski uzrast trenira zajedno, a iz njih izvlačimo igračice za mlađe kadetkinje, kadetkinje i juniorke. Također, tu su još mala odbojka i mini odbojka“.
Za cjelokupni rad koriste dvorane Gimnazije, Ekonomske i trgovačke škole i renoviranu dvoranu Lenije. Od nedavno se radi i u dvorani u Ivankovu, a trener Tomić posebno se zahvaljuje načelniku Marku Miličeviću, koji je osigurao da Općina Ivankovo plaća trenera.

FOTO: ŽOK Vinkovci – Škola odbojke

„Sve to zahtjeva velika financijska izdvajanja za dvorane, one više nisu jeftine i relativno dosta koštaju. Skoro svaki dan su termini u dvoranama, trenutno u ovom rangu nam je to dovoljno, međutim ukoliko uđemo u viši rang iduće sezone, moramo na bolji način posložiti financije, kao i rad uprave“, zaključio je Stipe Tomić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno