Dolazak djeteta na svijet najljepši je događaj u životu roditelja, posebno rođenje prvog djeteta. No, početnu euforiju često zna zamijeniti panika i razmišljanje o tome što je djetetu potrebno u tom razdoblju na početku njegova života te je stoga roditeljima svaka pomoć dobro došla, pogotovo ona financijska.

Naknade za novorođenčad danas su primila 64 roditelja i uručeno im je 128.000 kuna novčane naknade u Velikoj gradskoj vijećnici na prijemu za još jednu skupinu roditelja koji su nakon rođenja djeteta podnijeli zahtjev za isplatu novčane naknade sukladno Socijalnom programu Grada Vinkovaca po kojemu se za svako novorođeno dijete ostvaruje pravo na naknadu u iznosu od 2.000 kuna. Ovo je treća podjela ove godine, a novčanu pomoć grada, uz prikladnu ružu roditeljima je uručio zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić.

“Nakon rođenja djeteta svaka pomoć je uvijek dobrodošla, pogotovo ako vam je to prvo dijete pa morate sve novo kupovati. Troškovi su veliki i roditelji se u kratkom vremenu moraju pobrinuti za sve što bi moglo trebati djetetu, ali i njima. Povećanje naknade s 1000 na 2000 kuna dobar je potez i roditeljima će taj novac biti od velike koristi. Primijetila sam da se u Vinkovcima u zadnje vrijeme sve više naglasak stavlja na djecu i roditelje. Mislim upravo na ovakve naknade, koje se dijele nekoliko puta godišnje, ali i na sufinanciranje školskog pribora, dijeljenje vaučera, izgradnju dječjih igrališta, obnove vrtića i slične stvari. Zadovoljna sam kako se Grad brine za svoje najmlađe”, komentirala je Ivana, majka malene Leone.

“Ovo je treća ovakva podjela i danas ćemo uručiti dvije tisuće kuna roditeljima 64 novorođene bebe. U zadnjim podjelama od početka godine smo došli do brojke od skoro 200 djece, točnije 190, i nadamo se da ćemo u zadnjoj podjeli za tri ili četiri mjeseca doći do brojke od 300 djece. Konkretno, prošle godine smo imali 292 podijeljene naknade. Ove godine smo predvidjeli 650 tisuća za ove podjele, znači za 325 beba. Nadamo se da ćemo doći do toga broja, svake godine imamo oko 300 novorođene djece, a želja nam je da taj broj bude još viši jer su djeca budućnost naše zemlje”, izjavio je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić.