-3 C
Vinkovci
Srijeda, 8. veljače 2023.

Nakon 18 godina Terrence Malick sprema ratnu dramu

Više od autora

- vl promo-

f_terrence-malick_radegund_ratna-drama_ST

Terrence Malick nije snimio ratnu dramu još od 1998. kada je objavljena epska ratna priča ‘Tanka crvena linija’ (Thin Red Line), a stvari će se promijeniti zahvaljujući projektu pod nazivom ‘Radegund’. Sudeći prema člancima koji su objavljeni u njemačkim medijima kao i na portalu The Film Stage, Malick režira priču zasnovanu na istinitim događajima sa radnjom koja se odvija za vrijeme Drugog svjetskog rata. Pratit će austrijskog seljaka Franza Jägerstättera koji se pozvao na prigovor savjesti, te odbio izvršiti vojnu obavezu. Radi ove odluke osuđen je na smrt i pogubljen 1943. godine, a tokom 2007. proglašen je blaženikom.

Portretirat će ga njemački glumac August Diehl, poznat po ulogama u ostvarenjima ‘Nemilosrdni gadovi’ (Inglourious Basterds, 2009.), Salt (2010.) i Oscarom nagrađenoj austrijsko-njemačkoj drami ‘Die Fälscher’ iz 2007. Početak snimanja zakazan je za ovo ljeto u studiju Babelsberg u Potsdamu (Njemačka).

Američki filmski redatelj, scenarist i producent Terrence Malick je za svoje filmove uglavnom dobijao pozitivne kritike, a neki od njih su proglašavani remek djelima. Do danas je zaradio tri nominacije za Oscara i osvajač je Zlatnog medvjeda i Zlatne Palme. [Filmofil.ba]

TRAILER: THIN RED LINE

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno