4 C
Vinkovci
Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Nakon dva uvodna gostovanja, košarkaši Vinkovaca ugostit će Županju

Više od autora

- vl promo-

Košarkaški klub Vinkovci novu sezonu započeo je s dvije gostujuće utakmice, a u njima je zabilježen polovični učinak. U prvom kolu upisan je poraz u Belišću, dok je u drugom kolu vinkovačka momčad upisala prvu pobjedu ove sezone u Požegi.

Radi se o nezgodnom gostovanju, jedno od najdužih putovanja u našoj ligi. Na kraju smo odigrali još i bolju utakmicu nego u Belišću. Utakmicu smo prelomili u drugom poluvremenu, kada smo otišli na desetak poena razlike i apsolutno smo zasluženo pobijedili. Nakon dvije gostujuće utakmice, sada nam slijedi jedna domaća utakmica protiv Županje. Nadamo se pobjedi”, utakmicu protiv Požege prokomentirao je Ivan Ostović, košarkaš Vinkovaca.

FOTO: Arhiva

Ostović se nadovezao i na konkurenciji u sklopu A-2 košarkaške lige skupine Istok. Ističe kako su po njegovom mišljenja tri najveća favorita za sami vrh Marsonia iz Slavonskog Broda, Belišće i Đakovo. Brođani su se ove sezone pojačali te smatra kako imaju široki kadar. Što se tiče Belišća i Đakova, njihov roster uglavnom je kombinacija domaćih igrača, ali i pojačanja koja najčešće dolaze iz Osijeka.

Što se tiče nas, mi smo u posljednjih nekoliko sezona uvijek bili pri vrhu, nažalost nikada nismo uspjeli biti prvi. Ove sezone ćemo pokušati biti što bolji, a nekakav cilj nam je sredina tablice. Malo nam je roster prorijeđeniji nego što je bio zadnjih par godina. Većinom svi studenti odu na fakultet u Zagreb, tamo studiraju i igraju, tako da nas je ostalo nekoliko starijih košarkaša, a ostali dio rostera čine kadeti. Ove godine smo spoj mladosti i iskustva, vidjet ćemo kako će to izgledati, a trenutno to dobro funkcionira”, rekao je Ostojić i ciljevima i sastavu kluba.

FOTO: Arhiva

Pripreme za sezonu započele su krajem kolovoza, odnosno početkom rujna. Prvih 2-3 tjedna treniralo se vani, uglavnom je to bilo trčanje, a onda je uslijedio prelazak u dvoranu. Kadeti treniraju 4-5 puta na tjednoj bazi, a seniorski igrači priključe im se na 2-3 treninga tjedno.

Dino Peraica, Ivan Ostović, Ante Papac i Kristijan Senčić zaigrali i 3×3 turnir

Nakon dvije gostujuće utakmice, u nedjelju slijedi prva domaća utakmica, a u Vinkovcima će gostovati Košarkaški klub Županja. Za kraj, Ivan Ostović rekao je nešto i o prelasku igranja u dvoranu Lenije. „Koliko doznajemo, dvorana Lenije je pri kraju s radovima, tako da bi uskoro trebali ponovno zaigrati tamo. To je naš dom i dvorana, a nadamo se kako ćete uskoro iz Lenija izvještavati o našim novim pobjedama”, izjavio je.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno