- Reklama -
Vjerojatno se sjećate šest godina starog filma “Snowpiercer” no tada nam ime njegova redatelja nije značilo puno. Režirao ga je Bong Joon- Ho, upravo onaj koji je prošle i ove godine filmski svijet toliko oduševio svojim novim filmom “Parazit”.
Iako je film “Snowpiercer” imao velikih problema s distribucijom, premijera je kasnila, ali se u konačnici uspio probiti do gledatelja. Bez obzira na probleme film je isporučio dojmljivu kombinaciju znanstvene fantastike, drame uz dodatak akcije, čime je učvrstio redateljevu reputaciju. Također su odlične uloge ostvarili Chris Evans, Tilda Swinton, Ed Harris i Jamie Bell.
Filmska priča o “Snowpierceru” je završila, ali ona serijska, na TV-u, će započeti krajem petog mjeseca…

Priča serije se u potpunosti zasniva na orginalnom scenariju pa se i TV “Snowpiercer” događa u bliskoj budućnosti u kojem je svijet nakon kataklizme, postao ledena pustoš. Preživjeli se nalaze u vlaku koji nikada ne staje i putuje planetom. Ljudi u vlaku podijeljeni su u vagone koji zapravo simboliziraju klasne, socijalne i druge razlike….
Veliko povjerenje u projekt može se pronaći u već sada potvrđenoj drugoj sezoni. Autor serije je Graeme Manson (“Orphan Black”, scenarij “Kocka”) dok će glumačku ekipu TV serije predvoditi Sean Bean, Jennifer Connelly i Daveed Diggs.
Prva sezona započinje s emitiranjem 31. svibnja 2020. godine.
Izvor: Goodtalking