- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U subotu je u Vinkovcima u Dalmatinskoj ulici izbio požar na dijelovima dviju obiteljskih kuća, odnosno došlo je do požara drvarnice jedne obiteljske kuće te se požar proširio na krovište i dio potkrovlja susjedne obiteljske kuće, javljaju iz PU vukovarskosrijemske. Vlasnicima obiteljskih kuća požar je prouzrokovao veću materijalnu štetu, no, na sreću nitko nije ozlijeđen. “Pripadnici javne vinkovačke postrojbe su brzo ugasili požar i omogućili nadležnim djelatnicima obavljanje očevida. Provedeni izvidi su utvrdili kako je uzrok požara bio nastanak toplinske energije u električnim vodičima objekta koja je nastala uslijed kratkog spoja, odakle se požar proširio na gorive materijale u drvarnici, a potom na gorive dijelove krovišta i potkrovlja susjedne kuće”, objašnjavaju. Protekli vikend na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su tri prometne nesreće, sve s ozlijeđenim osobama, u kojima su jedna osoba teško i dvije osobe lakše ozlijeđene, a dogodile su se u Vukovaru, Podrinju i u Vinkovcima.

Fiksne kamere za nadzor brzine su u navedenom razdoblju zabilježile ukupno 34 prekršaja nepropisne brzine, 21 na državnoj cesti D-2, Vera-Bobota, 5 u Nuštru, Križnog puta i 8 u Retkovcima.

“U subotu, oko 20 sati u Vinkovcima, na raskrižju Duge i Ulice I. G. Kovačića, zbog ne ustupanja prednosti na obilježenom pješačkom prijelazu na semaforiziranom raskrižju, došlo je do naleta 52-godišnje vozačice osobnog automobila na 20-godišnju pješakinju. Navedena pješakinja zadobila je teške tjelesne ozljede, ne opasne po život, te je zbrinuta u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci. Za spomenutu vozačicu slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu”, ističu iz policije. Budući da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, dodaju, policijski službenici će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojas te nepropisne uporabe mobitela.