20 C
Vinkovci
Srijeda, 27. rujna 2023.

Nakon objave singla Pijano Bar snimili i spot za pjesmu Javlja radio

Više od autora

- vl promo-

Grupa Pijano Bar predstavlja videospot svog aktualnog singla ‘Javlja radio’. Spot je snimljen na iznimno atraktivnoj lokaciji – zagrebačkom klubu Shock Show Industry (Katran) – koji je uređen poput podmornice. Pošto je pjesma posvećena radio postajama, a s podmornicama je iznimno teško komunicirati zbog otežanog ‘putovanja’ radio valova kroz slanu vodu, bit će zanimljivo čuti što iz podmornice Pijano Bara ‘Javlja radio’.

Damir Prđun Micek, strastveni kolekcionar radio aparata posudio je manji dio svoje kolekcije kao scenografiju, a zbog zauzetosti harmonikaša Andrije Laze, Pijano Bar je kao ‘dublera’ morao posuditi jednogodišnjeg Ivora Firsta. Spot su snimali, režirali i montirali Silvio Novosel i Marko Kova Kovačić.
Radio je promijenio glazbu, ljude, navike i moderno društvo je nezamislivo bez tog izuma, čiji izumitelj, Nikola Tesla, bio hrvatski građanin. Pjesma govori o današnjem stanju radija i slavi taj medij. Također govori o problemu otuđenosti pojednica koji je vidljiv rastućom upotrebom društvenih mreža i o iseljavanju, a naši ‘bivši’ građani najviše ostaju u doticaju s domovinom upravo kroz radijski program i uz pjesme domaćih izvođača.

Autor glazbe i teksta je Marko Kova Kovačić, gitarist i vokal Pijano Bara, uz veliki aranžerski trud cijelog benda: Ivi First (glas, drombulja), Marko First (violina), Siniša Krstekanić (bubanj), Kristian Gregurić (bas) i Andrija Lazo (harmonika). Snimatelj i glazbeni producent, kao i na prethodnim izdanjima je Hrvoje Prskalo – Vidra iz ZG zvuk studija.

Pijano Bar se publici predstavio uspješnim singlovima ‘Probajmo zajedno’, ‘Nasukan’ i ‘Zemljo’ te albumom posvete sastavu Valungari – ‘Pijano Bar svira Valungare (Uživo kod Vidre)’.

PIJANO BAR: JAVLJA RADIO [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno