Advent u Vinkovcima nastavlja se u istom ritmu, a subotnje događaje na Ledenom Orionu Vinkovčani nisu propustili ni danas. Tako su najmlađi naši sugrađani, kao i oni malo stariji, večeras mogli uživati uz pravu božićnu poslasticu koju im je priredio Klub mladih Crvenog križa Vinkovci. Pod kupolom u središtu grada mališani su pažljivo pratili što se to dogodi kada Djed Božićnjak pojede previše božićnih kolačića, pravili su kolače s Bakom Božićnjak, zaplesali s Rudolfom, ali i družili se veselim patuljcima. Sve je to dio priče koju je u grad donijela predstava “Božićni kolačići“, prva u nizu izvedbi koju su izvrsno organizirali mladi iz Crvenog križa. Ova Božićna predstava izmamila je osmijehe prisutnoj dječici koja su kasnije s glumačkom ekipom zaplesala na “Zvončiće“.

Na velikom adventskom vijencu postavljenom u središnjem gradskom parku upaljena je i druga adventska svijeća. Svijeću su upalili župljani Župe Presvetog Srca Isusova, koji su u procesiji s upaljenim svijećama zajedno stigli od svoje župe do parka. “Već dugi niz godina naša Župa sudjeluje na paljenju druge adventske svijeće.Izuzetna nam je radost i čast što možemo sudjelovati na ovom događaju u našem gradskom parku, a lijepa je ovo prilika da se ljudi druže i međusobno zbliže te pokažu radost koje Došašće sa sobom nosi. Nije Advent samo idila ovih lijepih lampica, nego i glas Ivana Krstitelja koji nas upozorava da moramo pripraviti Gospodinu. Nije Advent samo sjećanje na Isusov rođendan, nego nas poziva da pripravimo srce kako bi se Isus i danas rodio u našim srcima“, istaknuo je Ladislav Dort, župnik Župe Presvetog Srca Isusova. Ona koja je upalila samu svijeću bila je četverogodišnja Nataša koja je istaknula kako se osjeća dobro i sretno.

Paljenju svijeće nazočio je i zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić. “Posebno mi je drago da u ovo predbožićno vrijeme osjećamo jedan mir među ljudima, a to i je smisao ove druge svijeće koja donosi mir u naša srca i u naše duše tako da se što bolje pripremimo za nadolazeći Božić“, rekao je Šokičić dodavši kako je ovaj običaj izvrsno prihvaćen među ljudima te da se nada kako će dugo ostati među nama.

Ugodna večer na Ledenom Orionu nastavljena je i nakon paljenja svijeće kada Vinkovčane zabavlja pulska grupa Nola. Uz poznate božićne pjesme i hitove domaće i strane glazbe, građani uživaju u bogatoj ponudi Božićnog sajma, uz tople napitke i ukusnu hranu i već dobro poznatu gužvu na klizalištu.