Nakon učitelja i ostali sindikalni čelnici u državi najavljuju brojne akcije, a najžešći jod njih je Sindikat policije iz kojega tvrde da je prevaren i da će, ako Vlada hitno ne poveća koeficijente policajcima, požaliti već za Božić, pa za Novu godinu te za Tri kralja, kada će granična policija biti u bijelom štrajku.

Zahtjevi medicinskih sestara, liječnika, carinika, pravosudnih policajaca i drugih već su na stolu, a sindikati redom pripremaju aktivnosti kojima će na Vladu vršiti pritiske. Ako im se neće udovoljavati, novi val bunta očekuje se nakon Nove godine i drugog kruga predsjedničkih izbora.

Na vijest da se prosvjetarima podižu koeficijenti vrlo je oštro reagirao Sindikat policije, koji se osjeća prevareno. Predsjednik tog sindikata, Dubravko Jagić, kaže da su potpisali dodatak kolektivnom ugovoru, po kojemu je predviđeno povećanje osnovice tri puta po dva posto iduće godine, povećanje božićnice i regresa na po 1500 kuna te dara za djecu na 600 kuna.

“Nećemo pristati na to da budemo manje vrijedni“, rekao je Jagić i najavio prve akcije, ako se i policajcima pod hitno ne povećaju koeficijenti, već za Božić pa za Novu godinu i Tri kralja.

„Pozvat ćemo i naše članove iz carine i drugih službi da nam se pridruže. Osim toga, svim veleposlanstvima ćemo poslati dopise u kojima ih obavještavamo o bijelom štrajku kako bi mogli upozoriti sve osobe koje namjeravaju putovati u Hrvatsku da ih čekaju velike gužve na granici“, najavio je Jagić i dodao da će njegov sindikat izdati i letke na više jezika, u kojima će se putnike obavijestiti o bijelom štrajku.