Tijekom proteklog vikenda, odnosno od 10. do 12. srpnja na našem području policijski službenici su utvrdili jedno kršenje mjere samoizolacije, o čemu je izviješten Državni inspektorat. Također, izvještavaju iz PU vukovarsko-srijemske, tijekom proteklog vikenda evidentirali su i šest prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta, u Vinkovcima, Slakovcima, Mikluševcima, te na graničnom prijelazu Županja. Zabilježene su i dvije prometne nesreće u kojima su ukupno tri osobe ozlijeđene, u Vinkovcima i Čakovcima, te prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, u Županji.

Naime, jučer u 3,30 sati na županjskoj obilaznici, 40-godišnjak iz Bošnjaka je, upravljajući osobnim automobilom VW Caddy vinkovačkih registracijskih oznaka, udario pješaka koji se kretao kolnikom. Pješak, 26-godišnjak iz Vinkovaca, preminuo je na mjestu događaja.

Izvršenim ispitivanjem nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu vozača osobnog automobila, no izuzeti su uzorci krvi i urina radi vještačenja. Nadalje, jučer u 10,15 sati na pješačkom prijelazu na raskrižju ulica H.D. Genchera i D. Žanića Karle u Vinkovcima, 49-godišnjak iz Jarmine nije zaustavio osobni automobil Opel Meriva vinkovačkih registracijskih oznaka kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.

Tom prilikom, prednjim dijelom osobnog automobila udario je u bicikl koji je gurala 50-godišnja pješakinja iz Vinkovaca, te u bicikl i tijelo pješaka, 29-godišnjaka iz Vinkovaca. Uslijed udara, 29-godišnjak je teže ozlijeđen.

Protiv 49-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.