Foto: Croatia records press
Croatia Records objavila je album grupe Lukrecia u kojem  glavnu okosnicu čini Dalibor Pirc, autor svih pjesama (koji se svih ovih godina istaknuo kao prepoznatljiv autor na našoj glazbenoj sceni itekako vrijedan pozornosti).
Prije više od 30 godina Dalibor Pirc i Aleksandra Borota, tada šesnaestogodišnjaci, bez prethodne pretjerane pripreme ušli su u studio iz kojeg su se vratili s pjesmom “Slušaj te riječi”. Od tog trenutka pojavljivanja na glazbenoj sceni osvojili su domaću publiku, nalazili se pri vrhu demo top lista tada vrlo popularne radijske emisije Radija Velika Gorica Veliki vrisak, a nostalgičari s radošću posegnu za video zapisom “Sisak – Univerzijada 1987” s glazbenom podlogom upravo njihove prve i zasigurno najpopularnije skladbe.
Njihovi uzori su bili Modern Talking, a sada predstavljaju nikad objavljeni mini album “Uspomene”. Pjesme su većinom nastale između 1986. i 1988. godine, ali su digitalno obrađene i rematerizirane, + nova pjesma “Ne ostavljaj me”, a bez obzira što nikada nisu objavljene vrte se konstantno na radijskim postajama.
Uspomene na Lukreciju i danas traju, a možete ih pronaći na svim vodećim streaming platformama.