16 C
Vinkovci
Nedjelja, 4. lipnja 2023.

Narcis i Zlatousti / Kamera za snove novi je album Jimi Kesića & The Garage banda!

Više od autora

- vl promo-

m_jimi-kesic_novi-album_ST

Jimi Kesić & The Garage band, solo projekt splitskog gitarista, predstavlja dvostruko izdanje albuma pod imenom ‘Narcis i Zlatousti / Kamera za snove’. Pjesme koje se nalaze na albumu stilski su vrlo različite i prikazuju sve faze života kroz koje je Jimi prolazio. Svježe životne strasti te nova sreća pronađena u Beogradu ispresjecane nostalgijom i ponekim razočarenjem prošlih vremena vodilje su ovog iskrenog i zanimljivog projekta kojeg je odsvirao i izmiksao u Garage Band studiju.

Na albumu se nalazi ukupno 24 pjesme, a Jimi potpisuje glazbu i dio tekstova. Ostale tekstove potpisuju oni koji dobro poznaju njegov senzibilitet: supruga Maja Martinić, Boris Hrepić Hrepa (Davorin i Bogovići) i Dinko Fazinić (s kojim je osnovao Tužne uši). Gostujući pjevači su Boris Hrepić Hrepa i splitski gitarista Nikola Radman, a za mastering je zaslužan Leo Anđelković.


Na XXI. Međunarodnom Marko Polo festivalu održanom u kolovozu u Korčuli Saša Jimi Kesić osvojio je nagradu regionalnih radio postaja za pjesmu s albuma ‘Divan je dan’.

Saša Jimi Kesić započeo je karijeru sredinom osamdesetih godina kao osnivač splitske grupe Tužne uši. Svirali su po svim značajnijim mjestima pokojne države, a najveći  uspjeh doživjeli su 1987. godine kao finalisti festivala Omladina u Subotici. Ubrzo po raspadu banda, Jimi je pokušao nastaviti sa Stigmatom tamo gdje su Tužne uši stale, ali ta priča zbog različitosti karaktera nije dugo potrajala. Razne životne i emocionalne nevjere su na neko vreme nasukale Jimija na hridi muzičke apstinencije pa je prije godinu dana odlučio započeti sa samostalnim autorskim radom.

JIMI KESIĆ & THE GARAGE BAND: POTROŠILI SMO ISPRIKE [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno