Naša županija još uvijek bez koronavirusa

0
1543
Jučer je na koronavirus testirano 9 osoba na prostoru naše županije i svi su bili negativni. Prema tome, do sada je 47 osoba testirano i svi su negativni. Pozitivnih osoba u našoj županiji do ovog trenutka nema, podaci su to koje je na današnjoj konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite iznio načelnik Zdravko Kelić.
Naglasio je i da je u samozolaciji 912 osoba, te da ta brojka varira. “Jutros smo imali veliki pritisak vozača kamiona, 35 osoba bilo je u karanteni. Velika je to brojka ali smo izdržali i uspjeli sve kamione posložiti i smjestiti ljude u izolirani prostor, što znači svatko je imao svoju sobu. Posao smo korektno odradili prema njima i time zaštitili građane”, istaknuo je Kelić. Dodao je kako je najvažnije da prava informacija dođe u pravo vrijeme, da bude točna, jer važno je kako će se građani na terenu ponašati u ovoj situaciji. “Ono što se pojavljuje iz dana u dan, kršenje je samoizolacije. Naime, imali smo puno dojava, ali samo je 8 osoba bilo zatečeno u kršenju propisa. Poruka je da se još više trebamo uozbiljiti i još ozbiljnije shvatiti situaciju u kojoj se nalazimo”, poručio je.
Napomenuo je da smo jučer imali pritisak s dolaskom građana grada Zagreba u našu županiju. Iz Stožera su kontaktirali i ostale slavonske županije koje također imaju sličnu situaciju.
“Hvala Bogu u našoj Županiji još uvijek nema zaraženih. Situacija je jako teška, ali teško je bilo i u Domovinskom ratu, u poplavi i u migrantskoj krizi. Sve smo pobijedili domoljubljem, razumom i zajedništvom. Mladost je davala živote za Hrvatsku, nosili su krunicu oko vrata i velikim srcem išli na bojište. Danas svoje domoljublje i ljubav prema svojoj Hrvatskoj pokazuju ostankom u svom domu s krunicom u ruci jer to je najveća pomoć i zahvala nacionalnom stožeru i medicinskom osoblju koji se nadljudskom snagom bore za spas naših života. Hvala im svima. Hvala i mom stožeru koji odgovorno obavlja svoj posao i izvršava naredbe i upute nacionalnog stožera, hvala svim gradskim i općinski stožerima na suradnji i zajedništvu. Posebno hvala vama medijima što informirate javnosti i odlično obavljate svoj posao”, rekao je ovom prigodom župan Božo Galić.