Naslov prvaka pripao mladoj kvartovskoj ekipi s Lapovaca

0
1491

U dvorani Osnovne škole Bartola Kašića uspješno je u ponedjeljak završio Zimski malonogometni turnir „Lapovci“ 2020, najmasovniji malonogometni turnir u Slavoniji i Baranji koji je trajao ukupno 13 dana.

Jedan od najiščekivanijih sportskih događaja je, nakon gotovo dva tjedna, priveden kraju. U danima iza nas svjedočili smo uistinu vatrenoj atmosferi, ali i lijepim golovima i izvrsnim potezima, a odigrano je ukupno 190 utakmica i postignuto 995 golova. Najveću pozornost je, kao i do sada, privukao turnir seniora.

U susretu za treće mjesto momčad ”Adriatic Osiguranje” i ”Caffe bar Bianco Nero” odigrali su 1:1 u regularnom dijelu, da bi nakon izvođenja kaznenih udaraca slavila momčad ”Adriatic Osiguranje” sa 4:2. U velikom finalu imali smo priliku vidjeti susret momčadi ”Restoran Nada Vukovar” i ”Lapovački štakori CB Atrium”. U 14. minuti utakmice u vodstvo su došli „Štakori“ pogotkom Blaža Tustonjića, a u drugom dijelu utakmice vodstvo su povećali preko Luke Mijokovića. Dvije minute kasnije Josip Antunović smanjio je na 2:1, dok u 24. minuti Tustonjić povećava rezultat na 3:1. Novim pogotkom Antunovića „Nada“ smanjuje prednost protivnika na 3:2, a ulazak u neizvjesnu završnicu dao je Mijo Mihić koji je u 29. minuti izjednačio na 3:3. No, konačnu riječ dao je Marko Ljaljić deset sekundi prije kraja utakmice koji izvrsnim pogotkom postavlja rezultat na 4:3 i „Lapovačkim štakorima“ osigurava naslov pobjednika.

Za najboljeg vratara u ovoj kategoriji proglašen je Branko Zovko iz ekipe ”Lapovački štakori CB Atrium”. Titula najboljeg strijelca pripala je Marinu Ležaiću  iz ”Restoran Nada Vukovar”, a najbolji igrač turnira je Blaž Tustonjić, momčad ”Lapovački štakori CB Atrium”. Fair play momčadi proglašena je ekipa Caffe bar ”Ravnica”. Posebno priznanje za promicanje malog nogometa dodijeljeno je Pavi Tustonjiću.

Nagrade najuspješnijima podijelio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Ostali rezultati finalnih susreta:

Veterani: ”Kavana Aurelia Restoran Lamut” – ”MNK Lapovci Za sve“  6:5  (3:3, kazneni udarci)
Juniori: ”Caffe bar Lapapa” – „Excellent Pub“   5:6   (4:4, kazneni udarci)
Kadeti: ”Učilište Studium” – ”AS Žaki”   5:3   (2:2, kazneni udarci)
Stariji pioniri: ”Hotel Admiral“ – ”Rossoneri”  8:2
Mlađi pioniri: ‘Ekipa 2008.” -”In Flumen”  3:1  (0:0, kazneni udarci)
Limači: ”Kristić izolacija” – ”CB Pepe HNK Vinkovci”   2:0
Predlimači: ”Rokijeva zrna” – ”Športski centar Lučić”   4:0
Malci: ”NK Dilj Esenca” – ”Inversa“  3:2