18 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Nastavak kriminalističkog istraživanja protupravnih ponašanja za vrijeme nogometne utakmice Dinamo-Hajduk

Više od autora

- vl promo-


Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

Nakon održane utakmice finala nogometnog kupa u Vinkovcima, 23. svibnja, 2018. godine, policija je nastavila kriminalistička istraživanja protupravnih ponašanja navijačkih skupina za vrijeme nogometne utakmice. Pregledom snimki video-nadzora do danas je izdvojeno 30 počinitelja protupravnih ponašanja protiv kojih će policija podnijeti kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima. Utvrđeno je kako se radi o kaznenim djelima Oštećenja tuđe stvari i Napada na službenu osobu. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje i analizu snimki video nadzora. Podsjećamo kao su tijekom kontroliranog ulaska navijača na tribine nogometnog stadiona HNK Cibalia zabilježena postupanja prema 36 osoba, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Razlozi su bili alkoholiziranost i vrijeđanje policijskih službenika, a zabilježena su ukupno 44 prekršaja.

Tijekom protekle noći, oko 2 sata 30 i minuta, na cesti kod mjesta Bobota, dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala tri osobna vozila. Pet osoba je ozlijeđeno. Po završetku očevida bit će poznate okolnosti koje su dovele do prometne nesreće.

U Srijemskim Lazama, u ulici B. Radičevića, jučer, 7. lipnja, oko 13 sati izbio je požar na osobnom atomobilu „Ford Escort“ te se proširio na osobni automobil „“Renault Clio“ koji je bio u blizini parkiran. Požar su ugasili vatrogasci DVD Stari Jankovci. Očevidom je utvrđeno kako je požar nastao u trenutku kada je djelatnik auto-mehaničarskog obrta, uporabom čekića prilikom demontiranja kotača na „Ford“-u stvorio iskru koja je izazvala zapaljenje para benzina i kisika. Vatra je u potpunosti zahvatila „Ford“ te se proširila i na „Renault“ koji je bio parkiran u blizini. Obzirom da se radi o starim odjavljenim vozilima, po izjavi vlasnika, 24-godišnjaka iz Srijemskih Laza, iznosi nekoliko tisuća kuna. U požaru nitko nije ozlijeđen.

Grmljavinsko nevrijeme koje je u noći 6./7. lipnja zahvatilo Vukovarsko-srijemsku županiju, izazvalo je požar na obiteljskoj kući u Nuštru, u ulici Lj. Gaja. Očevidom je utvrđeno kako je grom udario u krovište te izazvao izgaranje električnih instalacija u ormariću s osiguračima koji se nalazi u kuhinji, kao i zapaljenje električnih instalacija u pomoćnoj prostoriji uz obiteljsku kuću. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna. Očevidom požara koji je izbio na krovištu objekta u Privlaci, u ulici Faličevci, 6. lipnja oko 21 sat, utvrđeno je da je do požara došlo uslijed nekontroliranog spaljivanja biljnog otpada u neposrednoj blizini objekta. Vatra je zahvatila dio krovišta. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno