Foto: Pawel Edelman / Kinematografi Osijek press
Popularni hit iz 2016. godine dobiva nastavak jer se mala stvorenja koja vole pjevati i plesati vraćaju na velike ekrane. Trolovi će u svojim pustolovinama otkriti da nisu sami i da uz njih postoji još pet različitih Trolovskih plemena, svaki sa svojim glazbenim žanrom: Funkom, Countryiem Technom, Klasikom, Popom i Rockom. Članica hard-rock plemena Kraljica Barb uz pomoć svog oca Kralja Thrasha želi uništiti sve ostale glazbene žanrove kako bi mogao zavladati rock. Kako bi se spriječio taj crni scenarij sva ostala plemena se moraju ujediniti u obrani svijeta i glazbe. Tvorci Shreka i Malog šefa kreću u novu glazbenu avanturu Trolovi: Svjetska turneja u kojoj će se ponovno naći i originalna glazba Justina Timberlakea koji je zaradio nominaciju za Oscara za pjesmu “Can’t Stop the Feeling!”. Film stiže u kino Urania pretpremijerno već u ovu subotu uz cijenu ulaznice od 30 kn (ne vrijede popusti i gratisi), a na redovnom je programu od četvrtka 29. listopada.
Nova na rasporedu je i drama o snazi vjere, inspirirana istinitom pričom – Fatima. Fatima govori o desetogodišnjoj pastirici i njezina dva mlađa rođaka iz Fátime u Portugalu, koji 1917. godine izvještavaju o viđenjima Djevice Marije. Njihova proročanstva nadahnjuju vjernike, ali ljute vladu i Crkvu, koji ih pokušavaju prisiliti da povuku svoju priču. Kako se vijest o njihovom proročanstvu širila, deseci tisuća religioznih hodočasnika došli su na to mjesto u nadi da će svjedočiti čudu. Ono što tamo dožive, zauvijek će im promijeniti živote.
U Kino klub ovaj tjedan stižu francuska komična drama Kako biti dobra supruga – šaljiv i satiričan prikaz univerzalne priče o solidarnosti, emancipaciji i rodnoj ravnopravnosti te argentinski akcijski triler Pljačka stoljeća, koji prati grupu lopova koja je 2006. godine organizirala pljačku banke, a poslužio je kao inspiracija za svjetski popularnu seriju Money Heist.
Ne propustite pogledati ni kriminalističku akciju Ava o ubojici (Jessica Chastain) koja radi za vladinu organizaciju, ali uskoro započinje borbu za vlastiti život, horor Soba želja o mladom njujorškom paru koji u novoj kući u New Hampshireu otkriva tajnu sobu koja ima izvanrednu moć da materijalizira sve što oni požele, biografsku priču o znanstvenici čija su otkrića promijenila svijet Radioaktivna te napeti nagrađivani triler Romana Polanskog Časnik i špijun.
Napominjemo da će se svi programi provoditi uz poštivanje Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija – osigurana dezinfekcijska sredstva, propisani razmak među gledateljima i razmak između izvođača i publike. Hvala na razumijevanju!