Nastavlja se cirkularni štrajk u osnovnim i srednjim školama. Nastave danas neće biti u školama Splitsko-dalmatinske i Požeško-slavonske županije. 

U podne će biti održana konferencija za novinare Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama koji će najaviti detalje o nastavku štrajka.

Sindikalisti nisu optimistični i poručuju da novca ima za sve, osim za učitelje – koji jedini provode reformu obrazovanja. Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem najavila je da sadašnji ciklus štrajkova traje do 15. ovog mjeseca, a nakon toga počinje novi.

A u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava u tijeku je sastanak pregovaračkih odbora Vlade i sindikata javnih službi o sklapanju dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama.

“Mnogi i važni na pregovorima nedostaju. Ne znamo što će biti danas. Znamo što je fiskalno realno i što je politički realno. To su dvije realnosti. Politički relativno loše stojimo, jer Vlada ne da, a fiskalno bi se moglo razgovarati o mnogim varijantama.”, izjavio je uoči početka pregovora Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatskih sindikata. Treba se naći rješenje da ljudi koji su u štrajku ne budu poniženi, a da i Vlada ne bi trebala biti gubitnik, dodao je. Ministrova ponuda da se razgovara samo o dinamici, ne i o koeficijentima za njega nije kompromis.