Za danas ujutro najavljen je sastanak predstavnika Vlade i sindikata, međutim sindikati u školstvu nisu bili na sastanku s predstavnicima Vlade jer, prema navodima predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimira Mihalineca, poziv nisu dobili.

“Ako sutra bude taj sastanak, vjerojatno će biti neka ponuda Vlade i mi ćemo tu ponudu dati na referendum našim članovima. Neovisno o vremenskim uvjetima, u srijedu i četvrtak bit će naše aktivnosti na Trgu sv. Marka. Dobit ćete obavijest u koje vrijeme”, najavio je nove prosvjede Mihalinec.

Prosvjetari će u novi prosvjed već ove srijede i četvrtka i to na Trgu sv. Marka u Zagrebu, a prosvjedovat će i svakoga dana predsjedanja Hrvatske EU-om i svakog dana Kongresa EPP-a, ako se do tad ne riješe njihovi problemi.

Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem je istaknula da je motivacija za štrajk i dalje visoka unatoč brojnim pritiscima i pokušajima da se štrajkaše demotivira.

Danas je prema podacima sindikata u Požeško-slavonskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, štrajk proveden u 61 osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova, u kojima djeluju podružnice Sindikata Preporod. Prema podacima pristiglim iz škola u Požeško-slavonskoj županiji štrajkalo je 74,29% zaposlenika, a 84,83% u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Od ukupno 1129 članova Preporoda, u 61 osnovnih i srednjih škola na području Požeško-slavonske i Splitsko-dalmatinske županije, u štrajku je sudjelovalo 954 članova.

U utorak neće biti nastave u Krapinsko-zagorskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, a u srijedu će u štrajku biti škole u Sisačko-moslavačkoj, Zagrebačkoj i Brodsko-posavskoj županiji.