- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Premijer Andrej Plenković u Vukovar je stigao jučer popodne te je sudjelovao u tradicionalnom večernjem spomenu ispred vukovarske bolnice, danas će pak sudjelovati u Koloni sjećanja, od vukovarske bolnice do 5,5 kilometara udaljenog Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata te na taj način odati počast žrtvi Vukovara. U pratnji ministra hrvatskih branitelja Tome Medvede i ministra obrane Maria Banožića jučer je u Vukovaru održao i sastanak s vodstvom gradskog HDZ-a na kojemu su razgovarali o projektima Vlade Republike Hrvatske, a koji su važni za razvoj Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije. “U prošlom mandatu za Vukovar je napravljeno puno, od stalnog povećanja sredstava Fonda za obnovu grada, korištenja EU fondova te ulaganja u gospodarstvo i radna mjesta pa do obnove vodotornja. Tako ćemo nastaviti i dalje. U 4. desetljeću demokracije važno je da uz očuvanje digniteta Domovinskog rata te poštovanje prema žrtvi hrvatskih branitelja, svi skupa gledamo prema naprijed, u duhu pomirbe, suživota i suradnje”, poručio je Plenković.

Premijer je jučer posjetio i Vinkovce, gdje se sa suradnicima sastao s vodstvom županijskog HDZ-a, a razgovaralo se o ulaganjima u ovaj kraj, Projektu Slavonija, Baranja i Srijem te pripremama za nadolazeće lokalne izbore na kojima, kako kažu, očekuju potvrdu da je HDZ najjača politička snaga u županiji.

A lokalnim izborima prethodit će oni unutarstranački, koji su na rasporedu ovu nedjelju. Podsjetimo, uz zamjenika župana Josipa Dabru, svoju kandidaturu za predsjednika županijskog HDZ-a podnio je upravo aktualni ministar obrane Mario Banožić, dok je kandidaturu za predsjednika vinkovačkog HDZ-a predao gradonačelnik Ivan Bosančić.