U nastupnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji danas je boravio veleposlanik Izraela u RH Ilan Mor. U Vukovaru se, između ostaloga, susreo i sa županom vukovarsko-srijemskim Božom Galićem. Bio je ovo, inače, i prvi službeni posjet uopće veleposlanika Mora, koji je u Hrvatskoj tek oko dva mjeseca.

“Za svoj prvi posjet odabrao sam upravo grad Vukovar kako bi odao počast gradu i onome što je proživio tijekom Domovinskoga rata. Na sastanku sa županom razgovarali smo o mogućnostima suradnje na području poljoprivrede, obnovljivih izvora energije i turizma i svakako sam jako zadovoljan što su naše tvrtke uključene u razvoj županije još od 2015. godine”, istaknuo je veleposlanik Mor.

“Drago mi je što je veleposlanik za prvi posjet odabrao upravo našu županiju. Mi smo i ranije surađivali s Izraelom, posebice u poljoprivredi s Tahal grupom. I dalje postoje mogućnosti za suradnjom u poljoprivredi, odnosno razvoju tehnologije u poljoprivrednoj proizvodnji. Također, možemo surađivati i kod obnovljivih izvora energije u dijelu tople vode i proizvodnje električne energije. Imamo puno različitih mogućnosti i stoga ćemo organizirati suradnju gospodarstvenika ovdje i ulagača u Izraelu i mislim da će ona u budućnosti biti još i bolja”, istaknuo je župan Galić.