24 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

Natječaj za dodjelu Međunarodne dječje nagrade za mir za 2019. godinu

Više od autora

- vl promo-Nizozemska organizacija Kids Rights, čiji je cilj unapređivanje prava djece širom svijeta, objavila je Natječaj za dodjelu Međunarodne dječje nagrade za mir za 2019. godinu (The International Children’s Peace Prize).
Nagrada se dodjeljuje svake godine djetetu u dobi od 12 do 17 godina koje je svojim djelovanjem značajno pridonijelo poštivanju prava djece.
Krajnji rok za prijave na natječaj je 15. ožujka 2019. godine.

Uvjeti natječaja i obrazac za prijavu dostupni su na poveznici.

Motiv koji stoji iza nagrade je pružanje platforme za djecu da izraze svoje ideje i uključenost u dječja prava. KidsRights smatra da bi djeca trebala biti prepoznata, nagrađivana i motivirana u svojim naporima da poboljšaju svoju situaciju i situaciju djece u njihovom okruženju, pa čak i u svijetu.

Nagradu je pokrenula tvrtka KidsRights tijekom Svjetskog summita dobitnika Nobelove nagrade za mir 2005. godine u Rimu, kojim je predsjedao Mihail Gorbačov. Od tada nagradu svake godine dodjeljuje dobitnica Nobelove nagrade za mir. Međunarodna dječja nagrada za mir inicijativa je Marca Dullaerta, predsjednika i osnivača Zaklade KidsRights.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno