Završen je drugi krug pregovora između predstavnika Vlade i obrazovnih sindikata. Nakon sastanka izjave su dali ministrica Blaženka Divjak, te čelnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Branimir Mihalinec.

“Danas smo konačno odradili jedan pravi pregovarački sastanak, gdje su obje strane pokazale veliki interes za rješavanje problema. O detaljima nećemo danas govoriti”, rekao je Mihalinec, prenosi N1.

“Uvjeravam sve da i Vlada i Sindikat učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama žele riješiti ovaj problem na zadovoljstvo svih, ono što ćemo završiti vjerujemo u ponedjeljak dat ćemo članovima na usvajanje i vjerujemo ukoliko će taj dokument biti dobar da će biti prihvaćen i završit ćemo sve naše aktivnosti kako bi se očuvao dignitet zaposlenih”, rekao je Mihalinec.

Napominje kako to ne znači da štrajk završava.

“Možemo reći da se naše aktivnosti i dalje nastavljaju, istim rasporedom i intenzitetom kao i do sada i vjerujemo da je moguće pronaći rješenja i da ćemo se od sljedećeg tjedna svi vratiti svojem poslu”, rekao je Mihalinec.

“Pretpostavljamo da ćemo u ponedjeljak imati konačno pokušaj rješenja koji će se dati zaposlenima na referendum i na usvajanje. Štrajk će biti gotov onda kad postignemo rezultate”, rekao je Mihalinec.

Kaže kako će se štrajk najavljen za srijedu održati.

“Prosvjed će biti jedna potvrda i Vladi i javnosti koliko svi zaposleni u sustavu odgoja i obrazovanja stoje iza svojih zahtjeva i smatramo da je prosvjed jedan dobar motiv da se što prije riješi taj problem. Jamčimo da će biti dostojanstven i na razini učitelja i nastavnika”, rekao je Mihalinec.