Danas su se u Vladi sastali tajnica Sindikata učitelja Ana Tuškan i šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Branimir Mihalinec s predstojnikom ureda premijera Zvonimirom Frkom Petešićem, posebnim savjetnikom premijera Zvonkom Kusićem i po jednim predstavnikom iz Ministarstva znanosti i Ministarstva rada, ali ne i sa ministrima.

“Danas je konačno održan jedan kvalitetan sastanak s predstavnicima Vlade. Trajao je dosta dugo. Približavamo se rješavanju problema”, kazao je Mihalinec nakon sastanka te dodao da će se sastanci nastaviti i da očekuju da će idući tjedan doći do rješenja koje će odgovarati svim stranama. Također je istaknuo kako će prosvjed ipak biti održan u ponedjeljak u 12.05 h na Trgu bana Jelačića, kako je i previđeno.

“Drago nam je da smo napokon pozvani na razgovor. Nadamo se da ćemo održati još koji sastanak. Pričalo se o argumentacijama jedne i druge strane. Nema nikakve ponude, ali dogovorili smo da se nadamo da će biti još sastanaka”, poručila je Tuškan, te dodala: “Štrajkaške aktivnosti se nastavljaju”.