12 C
Vinkovci
Petak, 14. lipnja 2024.

Nazovite 060 9000 i podržite tradicionalnu akciju „Želim život“

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Dolaskom prosinca i ove godine započela je vrijedna humanitarna akcija „Želim život“ u organizaciji Zaklade Ana Rukavina.

Pozivom na broj 060 9000 ljudi dobrog srca mogu tijekom cijelog prosinca donirati 5,00 kuna, odnosno 0,66 eura (+ PDV) i tako podržati ovu dragocjenu akciju.

Središnji događaj akcije, koncert “Želim život”, ove godine najavljen je za 17. prosinca na programu Nove TV i online platformama Nove TV s početkom u 20:15 sati uz izvedbe hrvatskih glazbenih zvijezda: Severine, Gibonnija i Prljavog kazališta koji će svojim pjesmama proširiti predbožićnu čaroliju te u doba darivanja i veselja ugrijati srca gledatelja, poručuju iz Zaklade.

“Znam da danas nije svakome lako odvojiti, ali molim, nazovite barem jednom 060 9000 i donirajte 5,00 kuna odnosno 0,66 eura + PDV. Od tog iznosa niti jedna kuna ne ide Zakladi, već za prikupljanje uzoraka, za proširenje Hrvatskog registra dobrotvornih darivatelja matičnih stanica, za edukacije i stručno usavršavanje mladih stručnjaka na području hematologije kao i financiranje projekata kojima je svrha istraživanje novih mogućnosti liječenja malignih bolesti”, istaknula je povodom početka akcije Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.


“Prije 16 godina, Ana je s nekolicinom prijatelja i volontera, entuzijasta, iz bolničke sobe planirala koncert koji je trebao pružiti nadu za život njoj i svima koji su se našli u sličnoj situaciji. Ana, nažalost, koncert nije dočekala, napustila nas je tog tužnog nedjeljnog jutra u studenome, ali njenu viziju smo nastavili svi zajedno. Ideja Zaklade je bila osnovati Registar i Banku, no to je preraslo u nešto puno veće, a raste i dalje. Hvala svim ljudima dobra srca koji su uz nas i ove godine te su svojim doprinosom spremni uljepšati tuđe živote“, istaknula je Marija Rukavina.

Osim poziva na 060 9000, donacije su moguće i putem KEKS Pay aplikacije Erste banke koja omogućuje svim korisnicima, neovisno u kojoj banci imaju otvoren račun, brzo, jednostavno i sigurno slanje uplata bez ikakvih naknada.

Zaklada Ana Rukavina je od početka 2022. godine do danas osigurala hrvatskom zdravstvu sredstva za stručno usavršavanje i projekte u vrijednosti od 978.957,18 kuna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno