10 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

Neil Young albumom “Noise & Flowers” odaje počast preminulom prijatelju

Više od autora

- vl promo-Neil Young i Reprise Records predstavljaju novo izdanje Neila Younga + Promise of the Real, live album “Noise & Flowers” koji je snimljen tijekom europske turneje 2019. godine.

NEIL YOUNG + THE PROMISE OF REAL: Noise & Flowers | Reprise, 2022.

Dvostruki LP koji od sada možete pronaći u Dancing Bearovim prodavaonicama ploča i online uključuje nezaboravne pjesme poput “Helpless”, “Everybody Knows This Is Nowhere”, “From Hank To Hendrix”, “Rockin’ In The Free World”, plus “Throw Your Hatred Down” (Mirrorball) i bombastičnu verziju “I’ve Been Waiting For You”, s Youngovog debitantskog albuma.

“Noise & Flowers” dokumentira turneju od 9 datuma koja je započela samo dva tjedna nakon što je Youngov životni prijatelj i menadžer  tijekom više od 50 godina, Elliot Roberts, preminuo u dobi od 76 godina. Nastupajući uz fotografiju Robertsa zalijepljenu na kofer gitare, Young je pristupio svakom nastupu kao komemoraciji u čast svom pokojnom prijatelju. To je putovanje koje legendarni glazbenik opisuje kao “čudesno”.

“Sviranje u njegovo sjećanje (učinilo je to) jednom od najposebnijih turneja ikad”, kaže Young u bilješkama uz album. “Krenuli smo na put i ponijeli njegov veliki duh sa sobom i utkali u svaku pjesmu. Ova glazba ne pripada nikome. U zraku je. Svaka nota je odsvirana za velikog prijatelja glazbe, Elliota.”. Odajući počast menadžeru koji je vodio Youngovu karijeru više od pola stoljeća, “Noise & Flowers” istražuje sve aspekte njegove impresivne diskografije. (izvor: music-box.hr)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno