Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak je na konferenciji Nacionalnog stožera komentirao kada bi se učenici mogli vratiti u školske klupe, a djeca u vrtiće.

Capak je rekao da povratak djece u školske klupe i vrtiće ovisi o epidemiološkoj situaciji. Istaknuo je kako neki vrtići i neke škole od 1. do 4. razreda u Hrvatskoj i dalje rade jer roditelji nemaju drugo rješenje.

”Kad će se djeca vratiti u škole i vrtiće ovisi o epidemiološkoj situaciji i dogovoru između Vlade i Kriznog stožera. Planovi za to postoje. Ako se epidemiološka situacija poboljša, mi sad imamo povoljnu situaciju, ali ona mora potrajati nekoliko dana. Ako bude kontinuirano ovakva, mi ćemo naravno porazgovarati i o tome”, rekao je.

Ocijenio je da e-škola ide jako dobro. ”Mi i Ministarstvo obrazovanja mislimo da za neke kohorte nije potrebno da se vraćaju u škole, nego da školska godina može završiti i bez povratka u škole. Ali za neke, kao što su maturanti i djeca koja imaju asistente, mislimo da bi se trebali vratiti u škole. Ali u kojem će to periodu biti, to ovisi o epidemiološkoj o situaciji i o našem dogovoru”, zaključio je Capak.