Vinkovački maturanti odlučili su se jučer sami organizirati i obilježiti kraj srednjoškolskog obrazovanja bez obzira na koronu. Veliki broj njih okupio se sinoć na Banji i uz obilje alkohola proslavio završetak srednje škole i na svu sreću bez posljedica, a prije svega zahvaljujući članovima SRD Jezera Banja koji su alarmirali gradonačelnika i policiju koji su odmah poduzeli odgovarajuće mjere .

“Prošle noći nismo mirno spavali. Ne zbog smeća, mogućeg oštećenja sadržaja na Banji, buke ili bilo čega drugoga, nego zbog činjenice da se na Banji okupilo gotovo 2000 mladih, koji su na neosvijetljenom i za mnoge nepoznatom prostoru, uz dva jezera i kanal Nevkoš imali neorganiziranu, nenajavljenu, “spontanu norijadu”!

Kada smo vidjeli da se okuplja veliki broj mladih na Banji alarmirali smo gradonačelnika i policiju koji su odmah poduzeli odgovarajuće mjere!

Zahvaljujemo djelatnicima PU Vukovarsko- srijemske (temeljna, krim i interventna policija) koji su prošle noći, svojim angažmanom spasili mnoge mlade živote! Policajci su iz jezera na Banji tijekom noći izvukli i spasili od sigurnog utapljanja najmanje desetak alkoholiziranih djevojka i mladića. Broj bi bio i veći da policajci nisu neprestano bili uz mlade i pijane i pazili na njih i upozoravali ih na opasnosti! Zahvaljujući djelovanju policije ovo veliko, neorganizirano okupljanje je prošlo bez velike tragedije te se jutros pričalo samo o odbačenom smeću, a ne o mladim utopljenicima.

Nadamo se da više nikome neće pasti na pamet da okupi ovoliki broj mladih na Banji, po mraku, bez osiguranja djelatnika PU, bez kola hitne medicinske pomoći, bez sanitarnih čvorova, bez redarske službe,… a uz velike količine alkohola!

Smeće su djelatnici tvrtke “Nevkoš” do podneva pokupili.

Još jednom hvala svima koji su sinoć reagirali na naš poziv, spriječili tragediju i danas otklonili posljedice ove “spontane norijade!”, stoji u objavi na Facebook stranici SRD Jezera Banja.