Od samog početka utakmice vidjelo se da to neće biti dobar rukometni dan za ŽRK Vinkovci koji je, nakon sjajne predstave protiv Darde u prošlom kolu, u 14. kolu upisao visoki poraz u Baranji. „Nemam što pametno reći”, prve su riječi trenera Ivice Lassingera, nakon čega smo uspjeli izvući još koju riječ.

Baranjke su se nametnule od početka utakmice i lagano došle do svoje druge pobjede u prvenstvu. „Nijednoj djevojci nije išlo, svaka je napravila niz greški i jedini zaključak je da ne treba tražiti posebnog krivca za poraz u jučerašnjoj utakmici jer je sve bilo na niskoj razini. Ne treba nikoga izdvajati i kuditi. Jednostavno, ne znam što je pošlo po zlu, nije to bila naša igra”, nastavio je trener Vinkovčanki.

Baranja se pobjedom približila ekipi Darde i Vinkovaca koje imaju jedan bod više, a na začelju je osječka Olimpija sa samo jednim bodom. „Baranja je dobra ekipa, očigledno je kako se dižu iz utakmice u utakmicu. To su cure koje su igrale drugu ligu samo što ih ima 6, 7 te nemaju zamjenu. Odigrale su fantastično, sve im je ulazilo, dok mi nismo zabili ni približno ono što smo morali. Previše je bilo i izgubljenih lopti te sve je krenulo u krivom pravcu od prvog sučevog zvižduka”, zaključio je razgovor o utakmici s Baranjom trener Lassinger. Najviše pogodaka zabila je Barbara Trbojević koja se sedam puta upisala u listu strijelaca, a jedan manje zabila je Mihaela Jurčić.

U subotu u Vinkovce dolazi drugoplasirana ekipa Podravke 2, no bez obzira na visoki plasman Koprivčanki, trener vinkovačkog ženskog kluba uvjeren je u puno bolju predstavu svojih djevojaka što bi trebalo polučiti i puno bolji rezultat. „Podravka je favorit u toj utakmici, ali mislim da bi trebali proći puno bolje nego što je bilo u Belom Manastiru. Podravka je kvalitetna, ali mi se nećemo predati, borit ćemo se i vidjeti što možemo u toj utakmici”, najavljuje sljedeći susret Lassinger koji će se održati u subotu na parketu novoselske dvorane s početkom u 17 sati.