23 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

Neponovljivo koncertno iskustvo Goribora ekskluzivno na Tidalu

Više od autora

- vl promo-


Naš cijenjeni glazbeni kritičar Dubravko Jagatić nedavno je napisao da se otprilike jednom u desetljeću pojavi  neka nova rock grupa koja svojim glazbenim izrazom, poetikom i stilom izvrši takav udar na ukus i emocije da je publika gotovo unisono i bez zadrške oduševljeno prihvati. Taj bend upravo je Goribor, vanserijski sastav koji je ovog lipnja u suradnji s matičnom diskografskom kućom Dancing Bear obilježio desetu godišnjicu objave svog posljednjeg albuma ”Evo je banja”, minimalističkog glazbenog remek-djela koje je uzburkalo provjerene forme i revitaliziralo samu esenciju rocka ovih prostora.

Ovaj jubilej dostojno je proslavljen reizdanjima debitantskog albuma ”Goribor” (Dancing Bear, 2007.) i obljetničkog albuma ”Evo je banja” (Dancing Bear, 2012.) po prvi put na dvostrukom vinilu. Da se zaista radi o vanserijskim izdanjima čija vrijednost ne blijedi, govori i činjenica da je reizdanje albuma ”Evo je banja” postalo broj jedan Top-liste prodaje domaćih albuma. Ploča je dospjela na vrh u drugom tjednu od izlaska na tržište i na vrh se popela s prošlotjednog šestog mjesta, dok se treći tjedan zaredom na trećem mjestu nalazi Goriborov album ”Goribor”.

GORIBOR | credit: Dancing Bear promo

Cijeli slavljenički paket zaokružen je digitalnim live audio albumom Goribora jednostavno nazvanim ”Live”. Radi se o neprocjenjivom dokumentarnom audio zapisu posljednjih nastupa ovog benda koji je ostavio neizbrisiv trag na regionalnoj glazbenoj sceni, a predstavljen je po prvi put 27. svibnja 2022.

Tijekom ovog mjeseca, od 01. do 31. srpnja, kako bi doživljaj ovog live izdanja bio potpun, obožavatelji Goribora imat će jedinstvenu priliku ekskluzivno na Tidalu pogledati i koncertnu video snimku nezaboravnih nastupa koji su održani 19. i 20.09.2013. u Vintage Industrial Baru gdje su Goribor po dva sata oduševljavali publiku svojim potmulim apokaliptičnim transom.

Ovaj neponovljivi dokumentarni zapis nastao je iz snimljenog i montiranog video materijala redateljice i producentice Jasne Zastavniković i montažera Siniše Berstovšeka. On donosi dašak te čarolije i magičnih niti kojima smo bili obavijeni na koncertima Goribora te još jednom potvrđuje iskustvo Goribora uživo koje je ušlo u legendu i na najbolji način dočarava ovaj jedinstveni glazbeni fenomen.

Kao najavu ekskluzivnog video streama Goribora na Tidalu, Dancing Bear je predstavio i novi live video spot za pjesmu ”Burle”, originalno treći objavljeni službeni singl sa slavljeničkog izdanja ”Evo je banja” iz 2012.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno