25 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Nepoznata letjelica pala u Zagrebu, zatraženo hitno očitovanje sigurnosnih službi

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Iz Ministarstva unutarnjih poslova oglasili su se o eksploziji i padobranima u Zagrebu. Na Jarunu je pronađen krater, u široj zoni pronašli su dva padobrana, za koje su prethodno zaprimili dojave građana. Policija je pozvala građane da putem društvenih mreža ne dijele snimke/fotografije s mjesta događaja.

Objekt još uvijek nije službeno identificiran, no Tyler Rogoway, urednik portala The War Zone, tvrdi kako je riječ o izviđačkom dronu koji se zacijelo pokvario i prešao preko cijele Mađarske ili dijelova susjednih zemalja te u Hrvatsku iz Ukrajine – navodi autor te dodaje kako je Ukrajina posljednjih dana krenula puštati bespilotne letjelice iz sovjetskog doba, a da su oni jedini poznati operater tih dronova.

“Prilično fascinantan komad iz sovjetske ere. No, Ukrajinci su je unaprijedili tijekom ruskog osvajanja Krima 2014. godine. Realno, ova letjelica je više krstareća raketa nego tradicionalna bespilotna letjelica. Lansira se iz prikolice, ruta se unaprijed odredi i služi za skupljanje obavještajnih podataka i snimanje”, naveo je.Iz Ministarstva obrane zasad niti potvrđuju niti demantiraju događaj, ministar obrane Mario Banožić kratko je rekao da “MORH provodi istražne radnje”.

Na terenu su policijski timovi specijalizirani za postupanje i reagiranje kod ovakve vrste događaja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno